REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien visuomenę sukrėtė populiaraus aktoriaus, televizijos laidų ir renginių vedėjo Vytauto Šapranausko savižudybė. Toks sprendimas savo noru pasitraukti iš gyvenimo dažnai lieka didžiule mįsle visuomenei ir artimiesiems.

Šiandien visuomenę sukrėtė populiaraus aktoriaus, televizijos laidų ir renginių vedėjo Vytauto Šapranausko savižudybė. Toks sprendimas savo noru pasitraukti iš gyvenimo dažnai lieka didžiule mįsle visuomenei ir artimiesiems.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Prieš kelerius metus nebūtį pasirinko kitas žinomas žmogus – Lietuvos nacionalinio dramos teatro aktorius, režisierius ir kompozitorius Saulius Mykolaitis (40 m.). Jį, pasikorusį savo namuose Vilniuje, rado artimieji, su pareigūnais išlaužę buto duris. Su gyvenimo drauge taip pat aktore Rūta S. Mykolaitis neseniai buvo susilaukęs sūnaus ir džiaugėsi gyvenimo permainomis. Dar turėjo dukterį iš pirmosios santuokos, su ja nuolat bendravo ir ja rūpinosi.

REKLAMA

Vieno talentingiausių vidurinės kartos teatro aktorių savižudybė tuomet taip pat sukrėtė jo draugus ir artimuosius. Daugelis teigė, jog S. Mykolaitis dažniausiai buvo geros nuotraukos, spinduliavo gyvenimo džiaugsmu. Tiesa, kai kurie kolegos kalbėjo, jog jautrios sielos kūrėją lemtingam žingsniui galėjo pastūmėti tai, kad jo režisuotas ir gausiai publikos lankomas spektaklis „Mažasis princas“ taip ir nesulaukė teatro kritikų atsiliepimų.

REKLAMA
REKLAMA

S. Mykolaitis nepaliko jokio atsisveikinimo raštelio.

Saulius Mykolaitis (nuotr. asm. archyvo)Saulius Mykolaitis (nuotr. asm. archyvo)

Iš gyvenimo savo noru pasitraukė ir radijo, televizijos laidų ir renginių vedėjas vedėjas Aurimas Dautartas. Vyras buvo rastas pasikoręs savo namuose.

„Ar man dar verta gyventi? Man 34 metai, žlugo mano pirmoji santuoka, nematau dukters, mane paliko mylima mergina. Gal aš tikrai nieko nesuprantu apie gyvenimą?“ – likus dvejiems metams iki savižudybės laidai „Nuo...iki...“ kalbėjo jis.

Sukrėsti šio drastiško žingsnio, A. Dautarto draugai, artimieji ir kolegos negalėjo patikėti tuo, kas nutiko. Visi it susitarę tvirtino, jog jokių nelaimės ženklų nebuvo įmanoma nujausti. Radijo stoties „Kauno fonas“, kurioje pastaruoju metu A. Dautartas dirbo laidų vedėju, darbuotojai tikino, jog jis turėjo nemažai ateities planų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nelaimės sukrėsti artimieji spėja, jog A. Dautarto žingsnis į nebūtį buvo spontaniškas ir visiškai neplanuotas. „Jis tikrai buvo išgyvenęs juodesnių ir sunkesnių periodų. O dabar, rodos, nebuvo jokios priežasties žengti tokį žingsnį, bet į žmogaus širdį juk neįsibrausi, tad sužinoti, kas joje dėjosi, ne taip paprasta“, – sakė A. Dautarto artimieji.

Vieni kaltino jo pirmąją žmoną, atskyrusią nuo tėvo dukterį, kiti svarstė, kad į nebūtį galėję pastūmėti finansiniai sunkumai – jis buvo paėmęs buto paskolą, o pastaruoju metu neturėjo itin daug darbų. Dar kiti buvo įsitikinę, jog neradęs laimės ir antrojoje šeimoje A. Dautartas jautėsi vienišas, nesuprastas, o gera nuotaika tik dangstė savo tikrąją savijautą.

REKLAMA

Šiaip ar taip, tikrąją priežastį jaunas vyras nusinešė į aną pasaulį – jokio atsisveikinimo raštelio ar paaiškinimo jis nepaliko.

2010 m. spalio 15 d. Aurimas Dautartas Kauno rotušėje sumainė žiedus su dešimt metų jaunesne gyvenimo drauge Viktorija Charlaškina (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Aurimas Dautartas (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Šių metų liepos mėnesį „Trasalio“ viešbutyje iš gyvenimo pasitraukė „Šok su manimi“ dalyvis, S. Proninos šokių partneris Liudas Tamulaitis.

TV3 projekto „Šok su manimi“ prodiuserė Neringa Kavaliauskienė teigė, kad žinia, jog šokėjas savo noru pasitraukė iš gyvenimo, jai buvo tikras šokas.

„Dar prieš kokį mėnesį kalbėjomės, jis sakė nežinantis, ar grįš į sportą, ar dalyvaus projekte, tačiau nusprendė dirbti treneriu ir sportuoti. Žmogus turėjo  tikslų, svajonių, darbų ateičiai. Tai tikrai talentingas, charizmatiškas šokėjas, kuris galėjo daug pasiekti gyvenime, televizijoje, sporte. Tai labai baisu, mane sukrėtė ši žinia, norėčiau pareikšti užuojauta tėvams“, – kalbėjo N. Kavaliauskienė.

REKLAMA

Šokėjas Liudas Tamulaitis su partnere (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)Šokėjas Liudas Tamulaitis su partnere (nuotr. Fotodiena.lt/Audriaus Bagdono)

Gyvenimo našta palaužė aktorių ir režisierių Artūrą Žukauską. Manoma, jog jis neišlaikė užgriuvusių rūpesčių. Dauguma 37-erių menininko artimųjų spėjo, kad jaunas vyras buvo labai jautrus aplinkai, ir įtaria, jog tai ir yra jo sprendimo pasitraukti iš gyvenimo pagrindinė priežastis.

Artūras Žukauskas (nuotr. BTV) (nuotr. Balsas.lt)Artūras Žukauskas (nuotr. BTV) (nuotr. Balsas.lt)

Scenografė Jūratė Paulėkaitė taip pat buvo rasta negyva savo namuose.

J.Paulėkaitės mirtis jos kolegas ir artimuosius pribloškė ne vien dėl to, kad buvo likusi vos savaitė iki Jono Vaitkaus režisuojamo „Visuomenės priešo“ premjeros, kuriai 49 metų scenografė sumanė neįprastą scenografinį sprendimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Menininkės darbai visuomet būdavo įvertinami, ji yra pelniusi ne vieną garbingą apdovanojimą.

„Ji turėjo ypatingą talentą burti įvairių kartų menininkus ir pažadinti jų kūrybinį maksimalizmą, kuriuo pati degė“, – po J. Paulėkaitės mirties buvo rašoma Nacionalinio dramos teatro portale.

Jūratė Paulėkaitė (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)Jūratė Paulėkaitė (ELTA nuotr.) (nuotr. Balsas.lt)

Psichologinė pagalba telefonu:

Vilties linija – 116 123 Darbo laikas: visą parą.  Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai.

Jaunimo linija – 8 800 28 888 Darbo laikas: visą parą.  Emocinę paramą teikia: savanoriai.

REKLAMA

Vaikų linija – 116 111 Darbo laikas: 11.00–21.00 kasdien. Emocinę paramą teikia: savanoriai.

Pagalbos moterims linija – 8 800 66 366 Darbo laikas: 10.00–21.00 pirmadieniais – penktadieniais.  Pagalbą teikia: savanoriai ir psichikos sveikatos profesionalai.

Linija doverija (rusų kalba) – 8 800 77 277 Darbo laikas: 16.00–20.00 pirmadieniais-penktadieniais.  Emocinę paramą teikia: savanoriai-moksleiviai. Parama teikiama rusų kalba. Linija skirta paaugliams ir jaunimui.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų