REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos dienraštis „Sueddeutsche Zeitung“ trečiadienį rašo, kad Graikija turės papildomus dvejus metus, per kuriuos turės stiprinti biudžetą. Apie tai esą rašoma Graikijos ir tarptautinių kreditorių supratimo memorandumo juodraštyje.

REKLAMA
REKLAMA

Graikijos vyriausybė dabar turės laiko iki 2016 metų subalansuoti biudžeto deficitą, kad jis siektų planinį Europos Sąjungos (ES) 3 proc. bendrojo vidaus produkto (BVP) rodiklį.

REKLAMA

Laikraščio straipsnyje taip pat pažymima, kad pratęsti galutiniai laikotarpiai įgyvendinti reformas darbo ir energetikos rinkose, taip pat reformas, susijusias su valstybinių įmonių ir žemių privatizacijomis. Graikija dabar sieks iki 2015 m. iš privatizavimo pritraukti 8,8 mlrd. eurų vietoj anksčiau numatytų 19 mlrd. eurų, pridūrė „Sueddeutsche Zeitung“.

Graikijos vyriausybė dabar gali tikėtis artimiausiu metu gauti kitą beveik 32 mlrd. eurų paskolos išmoką, teigiama dienraščio straipsnyje.

REKLAMA
REKLAMA

Klausimas, kaip Graikija save finansuos po 2014 m., tebėra atviras, tačiau straipsnyje pabrėžiama, kad susitarimas su euro zonos partnerėmis liudija Graikijos vyriausybės ryžtą įgyvendinti žadėtas reformas. Naujos šalies finansų problemos yra labiau susijusios su netikėtai gilia recesija nei politinėmis klaidomis.

Straipsnyje teigiama, kad Graikijos išmetimas iš euro zonos ekonomiškai būtų pernelyg rizikingas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų