REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl prasto matomumo bei jo keliamų pavojų vairuotojams bei pėstiesiems Kaune siūloma pusvalandžiu pailginti gatvių apšvietimo laiką – rytais išjungti vėliau, o vakarais jį įjungti anksčiau. Tačiau naktį siūloma taupyti ir beveik dvejose dešimtyse miesto gatvių palikti degti tik kas antrą šviestuvą.

REKLAMA
REKLAMA

Iš viso siūloma apšvietimą paankstinti ir pavėlinti pusvalandžiu. Savivaldybės Energetikos skyriaus skaičiavimais, tai miestui papildomai kainuotų 21 tūkst. Lt.

REKLAMA

Tuo metu naktį siūloma taupyti, ir šviesti palikti tik kas antrą šviestuvą septyniolikoje miesto gatvių– ir didžiuosiuose prospektuose, ir gatvėse miesto centre.

Anot Energetikso skyriaus vedėjo Algirdo Vaitiekūno, naktį apšvietimą siūloma sumažinti tose gatvėse, kuriose tai padaryti techniškai nesudėtinga.

Ar pritarti šiems siūlymams, dar turės apsispręsti miesto Taryba.

Lėšos taupomos ir atnaujinant apšvietimo sistemą. Dabar vykdomas elektros energijos galią reguliuojančių spintų modernizavimas.

Tokių naujų sistemų mieste kol kas veikia dešimt. Jų naudojimas leidžia sutaupyti apie 60 tūkst. litų kasmet.

Dar 2005-aisiais visos mieste esančios senos kartos gyvsidabrio lempos pakeistos ekonomiškomis. Tai energijos vartojimą sumažino perpus.

Agnė KAIRIŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų