REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seimo vicepirmininkė, „darbietė“ Virginija Baltraitienė sako, kad visuomenininkai, kurie prisipažino slapta įrašinėję pokalbį su Seimo Pirmininke Irena Degutiene jos darbo kabinete ir vėliau paviešino šiuos įrašus, pasielgė negarbingai ir ji negali pateisinti jų poelgio.

REKLAMA
REKLAMA

„Einant pas tokį aukšto lygio valstybės vadovą, antrąjį vadovą pagal rangą, nepasakyti, kad įrašomas pokalbis, yra žema. Tai yra ne tik nemandagu, bet ir iš tiesų niekšiška“, – trečiadienio ryte interviu „Žinių radijui“ sakė V. Baltraitienė.

REKLAMA

Pasak Seimo vicepirmininkės, ir institucijos, ir žurnalistai, prieš įrašinėdami pokalbius, įprastai apie tai praneša. Ji tvirtino, jog argumentas, kad Seimo Pirmininkė šiuo atveju kalbėjo viešai, nėra pagrįstas.

„Suprantu, jeigu tai būtų kalbama viešai kažkur gatvėje, mitinge. Nevertinu to, ką Seimo Pirmininkė turėtų kalbėti ir kaip, bet metodą įrašinėti pokalbį. Aš manau, kad tai yra niekšiška ir žema. Negalima įrašinėti neperspėjus žmogaus. Aš nežinau tokios institucijos ar žiniasklaidos, kuri įrašinėtų ir nepraneštų, kad įrašinėja“, – tvirtino V. Baltraitienė.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto V. Baltraitienė stebėjosi ir pačios I. Degutienės pasirinkimu atvirai diskutuoti su visuomenininkais.

„Kalbant apie patį turinį, aš manau, kad ji (I. Degutienė – ELTA) žino daug daugiau negu aš, bet ar reikia su tais žmonėm apie tai diskutuoti? Aš to nedaryčiau niekada. Bet čia yra Seimo Pirmininkės pasirinkimas. (...) Žmonėmis turi visiškai pasitikėti, jeigu nori atvirai šnekėti. Su tais žmonėmis, kurie buvo įvardinti, aš nebūčiau tiek atvira“, – sakė V. Baltraitienė.

Sekmadienį internete paplito esą I. Degutienės pokalbio su visuomenininkais ištrauka, kurioje ji skundžiasi Prezidentės autoritariniais valdymo metodais. Pirmadienį visuomenininkas, „Drąsos kelio“ partijos narys Andrius Nakas prisipažino slapčia padaręs šį įrašą.

Prezidentūra ir pati Seimo Pirmininkė įrašo nekomentuoja. Premjeras Andrius Kubilius jį apibūdino kaip „purvinas juodąsias technologijas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų