REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Strateginių tyrimų centras (STC) parengė Aleksejaus Kudrino pilietinių iniciatyvų komitetui pranešimą apie Rusijos gyventojų politines nuotaikas prasidėjus trečiajai Vladimiro Putino kadencijai prezidento poste.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas, kurio tekstą gavo Lenta.ru, buvo atliktas šių metų rugsėjo-spalio mėnesiais. Jo duomenimis, rusai „vis dažniau kalba, kad revoliucija yra galima ir pageidautina“. 66 proc. apklausų dalyvių yra nusivylę valdžia ir neigiamai vertina įstatymų griežtinimą.

REKLAMA

Mokslininkai priėjo išvadą, kad Rusijos laukia arba masinės protesto akcijos, arba esminiai pokyčiai vadovybėje, arba stagnacija ir išmirimas.

Taip pat pranešama, kad pasitikėjimas V. Putinu 2012 metų rugsėjį sumažėjo iki 42 proc. – tai rekordiškai žemas rodiklis nuo 2003 metų. Mokslininkai prognozuoja, kad 2013 metais pasitikėjimo valdžia apskritai ir V. Putinu konkrečiai reitingas gali susilyginti su nepasitikėjimo reitingu.

REKLAMA
REKLAMA

Tyrimas atskleidė priežastis, dėl kurių smunka valdžios reitingas. Respondentų nuomone, V. Putino valdymo laikotarpiu „nepasiekta jokių reikšmingų rezultatų, buvo tik vis besikartojantys žodžiai ir pažadai“.

Taip pat pažymima, jog respondentai nemano, kad šalies vadovybę galėtų pakeisti rinkimai. Ir būgštavimai dėl įvykių, kuriuos gali sukelti revoliucija, buvo reiškiami rečiau negu pavasarį.

Pranešime kalbama ir apie tai, kad „vidurinės klasės“ požiūris į V. Putiną pastaraisiais mėnesiais pasikeitė – iš neigiamo jis tapo priešišku.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apklaustieji pademonstravo akivaizdžiai neigiamą požiūrį ir į „Vieningosios Rusijos“ partiją.

Kartu pranešimo autoriai, apklausę protesto mitingų dalyvius, priėjo išvadą, kad tarp jų nebėra vienybės, buvusios dar praėjusį gruodį. 54 proc. apklaustųjų pareiškė esą nusivylę protesto judėjimu, kuriam „trūksta ryškių lyderių ir suprantamų idėjų“.

Pranešimo pabaigoje daroma išvada, jog jeigu bus tęsiamas dabartinis Rusijos valdžios kursas, tai rusų tautos laukia išmirimas, kurį nulems „stiprėjantis išmokto bejėgiškumo sindromas, darbo įgūdžių praradimas, alkoholizacija, gimstamumo mažėjimas ir masinis darbo migrantų įvežimas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų