REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rinkėjai, kurie sekmadienį per antrąjį rinkimų turą negalės atvykti balsuoti į rinkimų apylinkę, spalio 24 ir 25 dienomis turi teisę balsuoti iš anksto bet kurios savivaldybės administracijos pastate nuo 8 iki 20 val.

REKLAMA
REKLAMA

Balsuojant ne rinkimų dieną ne savo apygardoje yra būtina turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą ir rinkėjo kortelę.

REKLAMA

Balsavimas namuose vyks spalio 26 ir 27 dienomis nuo 8 iki 20 val. Rinkėjai, kurie įrašyti į namuose balsuojančių rinkimų apygardos rinkėjų sąrašą, bet neįrašyti į rinkimų apylinkės, kurios teritorijoje jie laikinai apsistoję, rinkėjų sąrašą, balsuoti namuose galės spalio 25 dieną nuo 8 iki 20 val. Norint balsuoti namuose būtina turėti rinkėjo kortelę ir asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

Spalio 14 d. Seimo rinkimams ir referendumui dėl naujos atominės elektrinės statybos iš Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) internetinio puslapio buvo galima atsispausdinti rinkėjo kortelę. Net 60 808 rinkėjai pasinaudojo šia galimybe, primena VRK.

REKLAMA
REKLAMA

Antrasis Seimo rinkimų turas vyks 2012 m. spalio 28 d. nuo 7 iki 20 val. Balsuojant rinkimų dieną būtina su savimi turėti asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą.

„Balsuojant rinkimų dieną savo apygardoje rinkėjo kortelę turėti nėra privaloma. Pastebėtina, kad rinkėjai, turintys rinkėjo kortelę, bus greičiau surasti rinkėjų sąraše“, - sako VRK.

Rinkėjo kortelė yra būtina tik tiems rinkėjams, kurie balsuoja ne rinkimų dieną ne savo rinkimų apylinkėje (balsuojant iš anksto bet kurioje Lietuvos Respublikos savivaldybės administracijos pastate, namuose, specialiuosiuose paštuose (sveikatos priežiūros, socialinės rūpybos ar globos įstaigose, areštinėse, tardymo izoliatoriuose, karinėse operacijose užsienyje).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų