REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žali akidangčiai, žalios kai kieno verbuojamų merginų akys arba kontaktiniai lęšiai, aplink Vakarų branduolinius objektus lakstantys „grynpisai“ – visada populiarūs dalykai. Ir prie penkių pušų dėl vieno greitkelio prisikalantys pažaliavę Vokietijos biurgeriai irgi. Ir pasirodo visada „laiku“.

REKLAMA
REKLAMA

Smegenų plovimas

Kaip jau esu rašęs savo ankstesniame komentare, referendume dėl atominės energetikos biuletenį sugadinau.  Niekada nebuvau branduolinių sumanymų priešu – ekonominių reikalų nenagrinėsiu šįkart. Tokiuose dalykuose, kurių nei aš, nei šiaip kuris pilietis jokiu būdu negali patikrinti (kas ten perskaitė ir suprato koncesijos sutartį? o kiek dar slaptų dokumentų?) yra svarbus pasitikėjimo vykdytojais klausimas.

REKLAMA

Pasitikėjimo pritrūko, nes valdantieji pasamdė senstelėjusius sovietinių informacinių (ir ne tik) agentūrų darbuotojus, kad jie sektų itin agresyvias pasakas prieš miegą ir tuo įžeidinėjo protą. Jie taip pat pavogė savo agitacinėms reikmėms pinigus iš nacionalinio energetinio sektoriaus – būtent taip ir niekaip kitaip, mano nuomone, negali vadintis su referendumu „sutapusi“ Visagino atominės elektrinės viešinimo kampanija.

REKLAMA
REKLAMA

Elektros negaminanti, o kol kas tik pinigus valganti bendrovė valdo kitų pagrindinių šalies energetinių bendrovių akcijas, tad visokios ten kainų komisijos turėtų paprašyti įkalkuliuoti ir paviešinti aršią, buką ir dargi nesėkmingą (referendume pralaimėta) kampaniją į elektros sąskaitas.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė, paaiškinusi, kad tik trečdalis nuo bendro rinkėjų skaičiaus parodė aiškų gestą valdančiųjų planams ir tai neva nieko nereiškia, irgi yra nepaprastai šauni – galėtų iškart apleisti rūmus, jei pasiskaičiuotų, koks nuošimtis (net su Valdemaro Tomaševskio aistringa pagalba) rinkėjų nuo bendro skaičiaus balsavo už ją pačią.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Linui Balsiui

„Žaliosios politikos" instituto, kuriame sąmokslų neieškau, mesijui Linui Balsiui (ryškiausias iš „žaliuojančiųjų“), kuris iki 2011-ųjų birželio sėkmigai dirbo tos pačios Lietuvos Respublikos Prezidentės D. Grybauskaitės spaudos atstovu, turiu keletą klausimų.

Pirmas – kada Tamsta tapote žaliosios politikos atstovu ir nesutaikomu atomo priešu? Prieš tai, kai prezidentė D. Grybauskaitė pasakė: „Pritariu naujos atominės elektrinės statybai Lietuvos Respublikoje.“? Ar po to? Su ja prieš įsidarbindamas nesitarėte? O gal jos nuostatos lėmė, kad pasitraukėte iš patarėjo viešajam transliavimui pareigų? Tauta, įtariu,  norėtų žinoti.

REKLAMA

Antras – kaip pakomentuotumėte teiginį, kad  viešąją įstaigą  „Žaliosios politikos institutas“, finansiškai bei ideologiškai remia energetikos koncernai. Antai, „Žaliosios politikos instituto“ veiklos ataskaitoje nurodoma, jog praėjusių metų spalio 12 dieną institutas gavo koncerno „Achemos grupė“ 100 tūkst. litų paramą, o praėjusių metų gruodžio 27 dieną gavo 32 tūkst. litų paramą iš UAB „Rūdė“ filialo „Rūdės stiklas“. O gal tai klaida? Niekuo nekaltinu – tik noriu komentaro.

Trečias – vien 2011 m. „Achema“, jei oficialūs šaltiniai nemeluoja, į atmosferą išmetė 2,4 tūkst. tonų teršalų, antra po „Orlen Lietuva“, tačiau nepagailėjo dosnių paramų  šimtatūkstantinė parama Žaliosios politikos institutui ir politinei partijai, kuri pavadinta Žaliųjų sąjūdžiu? Nieko neteigiu, tačiau klausiu – kodėl šie dalykai nėra žaliesiems svarbūs?

REKLAMA

Ketvirtas – kur principinga žaliųjų institutų, partijų, sąjūdžių ir kitaip apsiforminusių entuziastų pozicija, kai kalbame apie palei sostinės Lazdynus, Karoliniškes ir kitus miegamuosius mikrorajonus, šalia kurių norima deiginti net nerūšiuotas atliekas? Kai smarvę skleidė medicininės atliekos irgi nepastebėjome žaliųjų, kurie turi nuolat budėti žalumos bei sveikatos sargyboje,  entuziazmo.

Penktas – kaip čia išeina, kad žaliosios idėjos ir nelaimių prognozės išlenda į paviršių tik tada, kai Lietuva įgyvendina kokius nors energetinius projektus. Ar teko naujausioje Lietuvos istorijoje matyti „žaliųjų“ protestus prieš Būtingės naftos terminalą,  po to, kai jis jau buvo pastatytas? Ar dažnai su žaliaisiais plakatais stovėjote prie teršiančių šiluminių elektrinių ir žadate tokias akcijas ateityje?

Už Atominę energetiką pasisako ir Tėvynės Sąjunga – Lietuvos krikščionys demokratai ir Darbo partija. Jūs prieš juos savo politinę kovą jau laimėjote, tad galite atskyti ir papasakoti – prieš ką žalieji dar kovos Lietuvoje? Ar daugiau planų bei objektų nebėra?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų