REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Merginų iš grupės „Pussy Riot“ likimas nulemtas  – jų laukia kolonija. Tačiau kokia – kol kas slepiama. Newsru.com rašo, kad žurnalistams ir jų šalininkams tenka spėlioti, į kokias kolonijas bus išsiųstos Nadežda Tolokonnikova ir Marija Aliochina. Merginų artimiesiems pranešta, kad N. Tolokonnikova bus išgabenta į Mordiviją, o M. Aliochina – į Permės sritį.

REKLAMA
REKLAMA

Rusijos interneto žiniasklaida praneša, kad šioje šalyje iš viso yra 35 moterų kolonijos, iš jų po tris – Permės srityje ir Mordovijoje.  Tačiau teisėsaugininkų teigimu, sąlygos Permės kolonijose esančios ženkliai geresnės, negu Mordovijoje.

REKLAMA

M. Aliochina kur animacinius filmus?

Į vieną iš Permės srities kolonijų siunčiamos tik recidyvistės, todėl manoma, kad M. Aliochina bus išsiųsta į vieną iš dviejų likusių.  Viena iš jų (Nr. 32) vadinama itin originalia. Joje kalinėms suteikta galimybė kurti animacinius filmus ir išmokti dvimatės bei trimatės animacijos kūrėjo specialybės, rašoma portale, remiantis šaltiniais viename iš interneto forumų. Neigiamų atsiliepimų apie šią koloniją, anot cituojamų šaltinių, nėra. Tačiau oficialioje informacijoje apie šią kolonijoje teigiama, kad joje kali pirmą kartą nuteistos moterys, kurios dirba siuvimo pramonėje.

REKLAMA
REKLAMA

Apie kitą koloniją (Nr. 28) pateikiama oficiali informacija, kad nuteistosios čia prižiūri vištas ir augina kiaules.  Tačiau kitų šaltinių teigimu, pastaroji kolonija laikoma pavyzdine. Moterys joje esą gamina suvenyrus ir siuva madingas vatinukes.  Kolonijoje esą vyksta darbo terapijos užsiėmimai. Taip pat teigiama, kad į šią koloniją dažniausiai siunčiamos moterys, nuteistos už nužudymą ir nusikaltimus, susijusius su narkotikais. Tačiau M.Aliochina nuteista pirmą kartą, todėl Rusijos žiniasklaida daro prielaidą, kad ji greičiausiai pateks į tą, kurioje kuriami animaciniai filmai, nes tik ten kali pirmą kartą nuteistosios.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

N. Tolokonnikovai prognozuojamas „Buchenvaldas“

M.Tolokonnikova, pasak Rusijos žiniasklaidos ir informacijos socialiniuose tinkluose, išsiųsta į patį pragarą. Spėjama, kad bausmę ji atliks vienoje iš dviejų Mordovijoje esančių kolonijų, kurios kali ne recidyvistės.

Oficialios informacijos apie jas nedaug, o kalinčiųjų artimieji koloniją Nr. 14 vadina „Buchenvaldu“. Esą joje moterys marinamos badu ir verčiamos daug dirbti, o laisvalaikiu jas vaiko po kiemą versdami dainuoti. Patalpos čia esą nešildomos. Forumo „Viskas apie gyvenimą kalėjime“ dalyvių teigimu, daugiausia joje bausmę atlieka moterys iki 35 metų, o jų bausmės laikas palyginti neilgas.

REKLAMA

Kitos kolonijos žinovai taip pat negiria. Kolonijoje Nr. 13 esą būtina ryšėti skarelę. Sąlygos pasimatymams su artimaisiais šioje kolonijoje taip pat vertinamos nepatenkinamai: susitikimai vyksta stebint dviem kolonijos  tarnautojams, kurie seka kiekvieną judesį. Kalinį ir jo lankytoją skiria storas stiklas – negali būti jokios kalbos apie apsikabinimą ar pasibučiavimą su žmogumi, kurio lankyti važiavai šimtus kilometrų, liudininkų pasakojimus cituoja Rusijos naujienų portalai.

Manoma, kad įsitikinusi feministė N. Tolokonnikova greičiausiai bus nusiųsta į tą koloniją, kurioje ją privers ryšėti skarelę, rašo Newsru.com. Taip pat manoma, kad abiems merginoms bus neleidžiama susirašinėti – tokia teisė suteikiama nuteistiesiems ir jų artimiesiems, tačiau norint susirašinėti su draugais, reikia gauti specialų leidimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų