REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Legendinis dviratininkas ir dopingo milžinas 41 metų Lance'as Armstrongas ištrintas iš sporto istorijos. Pasaulio dviračių sąjunga (UCI) dėl nuolatinio dopingo vartojimo per visą karjerą anuliavo amerikiečio rezultatus nuo 1998 metų sausio 1 dienos ir diskvalifikavo iki gyvos galvos, rašo bild.de.

REKLAMA
REKLAMA

Septyniskart prestižinėse daugiadienėse lenktynėse „Tour de France“ triumfavęs gigantas dabar niekas. UCI vadovas Patas McQuaidas įsitikinęs, kad L. Armstrongui vietos dviračių sporte nėra: „Jis turi būti užmirštas“.

REKLAMA

UCI patvirtino USADA sankcijas. JAV Antidopingo agentūros tyrimas dėl L. Armstrongo dopingo bylos truko dvejus metus ir surašytas į 1000 puslapių dosjė. „Buvau priblokštas to, ką perskaičiau. Tai didžiausia dviračių sporto krizė“, - teigė P. McQuaidas.

Pats L. Armstrongas iki šiol nieko nekomentavo. Paskutinį kartą jis viešai kalbėjo penktadienį, per savo labdaros fondo kovai su vėžiu 15 metų jubiliejų. „Buvo geriau, buvo blogiau“, – nedaugžodžiavo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Ar „Tour de France“ titulai bus naujai išdalyti? Tai UCI organizacija nuspręs penktadienį. Prestižinių lenktynių organizatoriai tai atmeta. Priežastis: daugelis L. Armstrongo varžovų patys buvo įsipainioję į dopinp skandalus. Pavyzdžiui, vokietis Janas Ulrichas 2000, 2001 ir 2003 metais buvo antras, tačiau dėl dopingo vartojimo susilaukė dviejų metų diskvalifikacijos.

Ar turės L. Armstrongas grąžinti premijas? „Tour de France“ vadovas Christianas Prudhomme'as pirmadienį patvirtino, kad pareikalaus grąžinti prizinius pinigus: „UCI reglamentas šiuo atveju interpretacijoms vietos nepalieka.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

3 mln. eurų L. Armstrongas tikrai gali sau leisti – dviratininko turtas vertinamas maždaug 95 mln. eurų. UCI metami kaltinimai, kad organizacija dangstė savo geriausio sportininko nuodėmes. Teigiama, kad 2001 metų L. Armstrongo dogingo testas buvo teigiamas, tačiau apie tai nutarta nekalbėti. 2005 metais amerikietis pervedė į UCI sąskaitą 100 tūkst. eurų kovai su dopingu.

„Būtų buvę geriau, jei šios labdaros nebūtume priėmę. Tačiau nebuvo jokio teigiamo dopingo testo, kurį būtume slėpę“, - teigė P. McQuaidas. Jis taip pat atmetė atsistatydinimo galimybę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų