REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialdemokratas Algirdas Sysas tvirtina, kad dabartinės valdžios parengtame 2013 metų „Sodros“ biudžeto projekte užprogramuotas tolesnis deficito didėjimas.

REKLAMA
REKLAMA

„Šios rinkimų kampanijos metu buvo daug kalbama apie tai, kaip viskas gerai klostosi“, – sakė jis tvirtindamas, kad padėtis yra visai kitokia.

REKLAMA

A. Syso teigimu, praėjusią savaitę pateiktame kitų metų „Sodros“ biudžeto projekte numatyta 2013 metais dar padidinti deficitą – iki 1mlrd. 746 mln. litų.

„Ką randame atsivertę „Sodros biudžetą? Pensijos lieka tos pačios, išmokos taip pat, o „Sodros“ deficitas užprogramuotas ir toliau didėti. 2013 m. „Sodros“ deficitas dar padidės 1 mlrd. 746 mln. litų, – sakė jis.

Pasak politiko, 2014–2015 metams planuojamas 1–1,5 mlrd. didėjantis „Sodros“ deficitas, todėl kyla realus pavojus, jog jis susilygins su „Sodros“ biudžetu.

REKLAMA
REKLAMA

A. Sysas aiškino, kad padėtis, kad 2012 metais išdalinta 2 mlrd. litų daugiau negu surinkta, susiklostė dėl akivaizdžių priežasčių.

„Tas padidintas deficitas atsirado dėl to, kad pensijos sugrįžo į buvusį prieškrizinį lygį, o atlyginimas nepadidėjo, todėl surenkama gerokai mažau pinigų negu  išmokama“, – sakė jis ir aiškino, kad iš konservatorių  planų matyti, kad deficitas tik didės, o vien refinansuoti paskolas reikės 1 mlrd. litų, taip pat didės paskolų ir palūkanų administravimo sąnaudos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Didėja palūkanų ir paskolų administravimo sąnaudos. Jeigu šiais metais iš „Sodros“ reikėjo sumokėti bankams 0,5 mlrd. litų, tai kitais metais tam jau reikės 643 mln. litų", – teigia A. Sysas, primindamas, kad prieš ketverius metus deficitas buvo tik 0,5 mlrd. litų.  A. Sysas kritikavo vyriausybę, kuri esą nepateikė pensijų kompensavimo tvarkos ir kitų įsipareigojimų.

A. Sysas taip pat teigė, kad Socialinės apsaugos ir darbo ministerija ,,slepia skaičius“, todėl „atėjusiam naujam ministrui tai bus didžiausias galvos skausmas“. Jis sakė darantis prielaidą, kad duomenys neteikiami dėl to, kad problemos šioje srityje gali slypėti dar didesnės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų