REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Senutis visureigis „Land Rover“ aukcione buvo parduotas už 129 tūkst. Didžiosios Britanijos svarų sterlingų sumą. Tokią kainą lėmė istorinė automobilio vertė – visureigis priklausė legendiniam Didžiosios Britanijos premjerui Vinstonui Čerčiliui.

REKLAMA
REKLAMA

Šis „Land Rover Series 1“ visureigis buvo pagamintas specialiai Čerčilio 80-mečiui, gamintojai premjerui visureigį įteikė kaip gimtadienio dovaną. Automobilis gavo valstybinį numerį UKE80. Šifruoti galima kaip „United Kingdom empire“ ir premjero amžių.

REKLAMA

V. Čerčilio „Land Rover“ parduotas aukcione. (nuotr. Organizatorių)V. Čerčilio „Land Rover“ parduotas aukcione. (nuotr. Organizatorių)

Beje, automobilis buvo aprūpintas platesne pasoste ir gana efektyviu salono šildymu. Čerčilis automobiliu naudojosi iki pat savo mirties 1965 metais. Dar po penkių metų politiko giminaičiai visureigį pardavė už 160 svarų. Naujas automobilio šeimininkas „Land Rover“ iki pat 1977 metų naudojo kaip vilkiką arklių pervežimo priekaboms. Tiesa, vėliau jis nusprendė, kad automobilis turi pernelyg didelę istorinę vertę ir jį uždarė savo garaže. Vėliau Čerčilio „Land Rover“ kelis kartus buvo demonstruotas labdaringuose renginiuose.

Šiuo metu automobilis pravažiavęs tik 13 tūkst. mylių. T.y. tik apie 21 tūkst. kilometrų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų