REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Finaliniuose „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynių sezono etapuose „Brands Hatch GP“ trasoje Jonas Gelžinis užėmė pirmą ir dešimtą vietas bei galutinėjė įskaitoje liko ketvirtas, o „AirAsia Renault Clio Cup UK“ dalyviai Ignas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis išlaikė turėtas pozicijas.

REKLAMA
REKLAMA

Pirmoji Jono Gelžinio pergalė „Porsche Carrera“ taurėje

Dar priešpaskutinėse lenktynėse „Silverstone National“ trasoje Michaelas Meadowsas užsitikrino 2012 m. „Porsche Carrera Cup GB“ nugalėtojo vardą, tad finaliniai 19-as ir 20-as etapai turėjo išaiškinti likusius prizininkus. Antroje vietoje buvo Benas Barkeris (252 taškai), trečioje - Samas Tordoffas (236 taškai), ketvirtoje - Jonas Gelžinis (235 taškai), penktoje – Rory Butcheris (225 taškai). Per du savaitgalio etapus maksimaliai galima iškovoti 44 taškus (20 taškų už pergalę etape, po 1 tašką už „pole-position“ ir greičiausiai lenktynių metu įveiktą ratą). Taigi visi šie dalyviai, įvairiai suskilosčius aplinkybėms, pretendavo į prizines vietas.

REKLAMA

Per kvalifikacinius važiavimus niekam vilčių nepaliko Jonas Gelžinis, abejoms lenktynėms iškovojęs pirmąsias starto pozicijas. Jo pagrindiniai konkurentai buvo netoliese: B. Barkeris startavo atitinkamai iš 4-os ir 3-ios, R. Butcheris – iš 3-ios ir 5-os, S. Tordoffas – iš 5-os ir 2-os vietų.

Pirmosiose lenktynėse J. Gelžinis užtikrintai nugalėjo, S. Tordoffą ir R. Butcherį aplenkęs 14,42 ir 18,045 sek. bei įveikęs greičiausią ratą. Tai buvo pirmoji „Juta Racing“ komandos atstovo pergalė per trejus dalyvavimo „Porsche Carrera Cup GB“ lenktynėse metus.

REKLAMA
REKLAMA

„Aš būčiau labai nusivylęs, jeigu šį sezoną nebūtų pavykę nugalėti. Automobilis buvo puikiai sureguliuotas šlapiai trasai ir tuo pavyko pasinaudoti“,- po finišo komentavo J. Gelžinis.

Paskutinėms lenktynėms J. Gelžinio automobilis buvo „apautas“ naudotomis padangomis, mat atrodė, kad trasa jau buvo pakankamai apdžiūvusi. Deja, nebuvo įvertinta, jog trasos dalyje, kuri vingiavo miško zonoje, asfaltas buvo dar visiškai šlapias. Puikiai startavęs į priekį įsiveržė S. Tordoffas, o jau antrame rate su padangų sukibimo problemomis susidūręs J. Gelžinis stabdymo metu į priekį praleido dar ir B. Barkerį. Lenktynių metu mūsiškis neturėjo greičio ir finišą pasiekė tik dešimtoje vietoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

2012 m. „Porsche Carrera Cup GB“ nugalėtojas Michaelas Meadowsas („Redline Racing“) galutinėje įskaitoje iškovojo 320 taškų. Antrą vietą užėmė Benas Barkeris („Parr Motorsport“) - 282 taškai, trečią – Samas Tordoffas („Team Parker Racing“) – 274 taškai. Jonas Gelžinis („Juta Racing“) šiemet užėmė ketvirtą vietą – 259 taškai (2010 m. lietuvis buvo dešimtas, 2011 m. – šeštas).

Britų „Porsche Carrera“ serijoje lietuvis liko ketvirtas. Komandos nuotr.Britų „Porsche Carrera“ serijoje lietuvis liko ketvirtas. Komandos nuotr.

Vos keliose lenktynėse dalyvavęs Tautvydas Barštys su keturiais iškovotais taškais galutinėje įskaitoje užėmė 24-ą vietą, o „ProAm2“ (mėgėjų) kategorijoje – trečią.

REKLAMA

Debiutiniame „Renault Clio“ taurės sezone Ignas Gelžinis užėmė 10-ą vietą

„AirAsia Renault Clio Cup UK“ dalyviams „Brands Hatch GP“ trasoje buvo finaliniai, 15-as ir 16-as, etapai. Ignas Gelžinis lenktynėse užsitikrino 16-ą ir 14-ą starto pozicijas, o Tautvydas Barštys jaunesnysis – 21-ą ir 22-ą vietas.

Pirmosiose lenktynėse viltis kovoti dėl Didžiosios Britanijos „Renault Clio“ taurės sukomplikavo triskart nugalėtojas Paulas Rivettas, kuris dėl automobilio gedimo nepasiekė finišo. Devintą vietą užėmusio pirmenybių lyderio  Jacko Goffo persvara prieš antroje vietoje buvusį P. Rivettą išaugo iki 15 taškų. Etapą laimėjo Stefanas Hodgettsas, o „Juta Racing“ atstovai I. Gelžinis ir T. Barštys j. atitinkamai užėmė 10-ą ir 21-ą vietas.

REKLAMA

„AirAsia Renault Clio Cup UK“ dalyviai Ignas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis išlaikė turėtas pozicijas. Komandos nuotr.„AirAsia Renault Clio Cup UK“ dalyviai Ignas Gelžinis ir Tautvydas Barštys jaunesnysis išlaikė turėtas pozicijas. Komandos nuotr.

Paskutiniame etape mūsiškiai irgi neįvertino situacijos dėl trasos drėgnumo, tad finišo linija buvo kirsta toli nuo lyderių: I. Gelžinis užėmė 15-ą, o T. Barštys – 18-ą vietas.

Vėl nugalėjo S. Hotgettsas, J. Goffas ir P. Rivettas finišavo atitinkamai 6-oje ir 8-oje vietose.

2012 m. „AirAsia Renault Clio Cup UK“ galutinėje įskaitoje triumfavo Jackas Goffas („Team Pyro“) – 373 taškai. Antras liko Paulas Rivettas (PER HIRE/SVE) – 354 taškai, trečias – Jamesas Dixonas („Total Control Racing“) – 330 taškų.

Šiose pirmenybėse debiutavusi „Juta Racing“ komanda įvykdė numatytus planus. Lig šiol kartingo sporte žinomas Ignas Gelžinis galutinėje įskaitoje užėmė 10-ą vietą (152 taškai) bei iškovojo trečią vietą naujokų taurės („Rookie Cup“) įskaitoje. Automobilių sporte debiutavęs Tautvydas Barštys j. tarp 30-ies taškus iškovojusių lenktynininkų liko 22-oje vietoje (47 taškai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų