REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tarp „prarastosios kartos“ - tų, kuriems dabar nuo 15 iki 29 metų, apie 14 mln. bedarbių ir niekur nesimokančių žmonių visoje Europos Sąjungoje. Toks didžiulis nedarbas tarp jaunimo ES šalims atsieina 153 mlrd. eurų kasmet, arba 1,2 proc. visos ES bendrojo vidaus produkto (BVP).

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rodo tyrimas, kurį atliko agentūra „Eurofound“, bedarbiai ir neišsilavinę europiečiai nuo 15 iki 29 metų ES ekonomikai kainuoja po 3 mlrd. eurų kas savaitę, rašo „The Guardian“. Į šią sumą įeina ne tik išmokamos pašalpos, bet ir pelnas, kurio bedarbiai jaunuoliai šaliai neuždirbo.

REKLAMA

Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) atstovai pareiškė, kad aukštas Europos jaunimo nedarbas yra labai rimta problema, ir jeigu nieko nebus daroma situacijai pagerinti, padariniai gali būti labai skaudūs. Specialistai taip pat pastebėjo, kad nusivylimas tarp ES jaunimo nuolat auga, ir tai gali išprovokuoti maištus, analogiškus tiems, kurie vyko per „arabų pavasarį“.

„Pagrindinė jaunimo nedarbo problema - visiškai ne ekonominė, o socialinė. Būriai ekonominiu požiūriu aktyvių, sveikų ir gabių žmonių atiduria už normalios demokratiškos visuomenės borto“, - teigiama tyrime.

REKLAMA
REKLAMA

Šiuo metu 26 šalių dirbančių jaunų žmonių skaičius pasiekė rekordines žemumas, teigia tyrimo autoriai. Pasak Stefano Skarpeto (Stefano Scarpetta), EBPO užimtumo analizės skyriaus vadovo, profesinės patirties nėra niekada įgiję 73 proc. ES gyventojų nuo 15 iki 19 metų amžiaus, 43 proc. europiečių nuo 20 iki 24 metų ir 28 proc. - nuo 25 iki 29 metų amžiaus.

S. Skarpeta pažymėjo, kad ypatingoje rizikos zonoje atsidūrė tokios šalys kaip Italija, Bulgarija ir Graikija, kur net 40 proc. gyventojų nuo 25 iki 29 metų neturi jokios profesinės patirties.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų