REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas sako, kad komisijos sprendimą panaikinti Seimo rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų–Visagino rinkimų apygardoje teks ginti teisme.

REKLAMA
REKLAMA

„Nutarta anuliuoti rezultatus vienoje apygardoje, čia yra kolegialus sprendimas, be abejonės, jį dar reikės ginti teisme“, – pirmadienį žurnalistams sakė Z. Vaigauskas, komentuodamas partijos Tvarka ir teisingumas ketinimus kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą.

REKLAMA

VRK pirmininko asmenine nuomone, rinkėjams reikėjo sudaryti galimybę dar kartą išreikšti savo nuomonę ir Šilutės–Pagėgių, Vilniaus–Trakų rinkimų apygardose. Z. Vaigauskas taip pat linkęs manyti, kad dėl techninių dalykų buvo problemų nustatant rinkimų rezultatus Biržų–Kupiškio rinkimų apygardoje.

Paklaustas, ar yra galimybių panaikinti vieno kandidato ir vienos partijos rinkimų rezultatus, Z. Vaigauskas tvirtino, kad tokios galimybės nėra.

REKLAMA
REKLAMA

„Galbūt įstatymo leidėjas dėl to susimąstys, kad galima tokia situacija, kad turima problemų su vienos partijos arba su vienos partijos kai kuriais atskirais kandidatais“, – sakė Z. Vaigauskas.

Kaip ELTA jau skelbė, VRK sprendimą panaikinti rinkimų rezultatus Zarasuose „tvarkiečiai“ skųs teismui. Pasak partijos pirmininko pirmojo pavaduotojo Valentino Mazuronio, nelogiška ir neteisinga naikinti rinkimų rezultatus visoje apygardoje, jeigu įstatymams nusižengė vienas iš kandidatų.

„Kuo dėti kiti kandidatai, piliečiai, atėję į rinkimus ir laisva valia balsavę už konkretų savo pasirinktą asmenį, kuris sąžiningai dalyvavo rinkimų kovoje. Taip pažeidžiami ne tik kandidatų teisėti lūkesčiai, bet, naikinant rezultatus, paneigiamas teisėtas dalies visuomenės pasirinkimas“, – sakė V. Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, nesuprantama, kodėl VRK mano, kad balsai pirkti tik vienmandatėje apygardoje, o daugiamandatėje jau balsuota sąžiningai.

„Nesuprantu, kodėl baudžiamas mūsų partijos kandidatas Algimantas Dumbrava, kuriam nėra jokių pretenzijų“, – piktinosi politikas.

Zarasų–Visagino vienmandatėje apygardoje už penkiolika kandidatų pirmame ture balsavo daugiau kaip 16 tūkstančių kandidatų. Daugiausiai, beveik penki tūkstančiai iš jų, pasisakė už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatą A. Dumbravą.

Sekmadienį VRK sprendimu pripažintas šiurkščiai pažeidęs rinkimų įstatymą Darbo partijos kandidatas Rimvydas Podolskis surinko beveik tris tūkstančius balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų