REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausiajai 50rinkimų komisijai nusprendus panaikinti rinkimų rezultatus vienmandatėje Zarasų-Visagino rinkimų apygardoje, partija Tvarka ir teisingumas ketina jau šiandien kreiptis į Vyriausiąjį administracinį teismą. Tokią partijos nuostatą išsakė partijos pirmininko pirmasis pavaduotojas Valentinas Mazuronis.

REKLAMA
REKLAMA

„Manau, kad nelogiška ir neteisinga naikinti rinkimų rezultatus visoje apygardoje, jeigu įstatymams nusižengė vienas iš kandidatų. Kuo dėti kiti kandidatai, piliečiai, atėję į rinkimus ir laisva valia balsavę už konkretų savo pasirinktą asmenį, kuris sąžiningai dalyvavo rinkimų kovoje. Taip pažeidžiami ne tik kandidatų teisėti lūkesčiai, bet, naikinant rezultatus, paneigiamas teisėtas dalies visuomenės pasirinkimas“, - sakė politikas.

REKLAMA

V. Mazuronio teigimu, nesuprantama, kodėl VRK mano, kad balsai pirkti tik vienmandatėje apygardoje, o daugiamandatėje jau balsuota sąžiningai.

„Nesuprantu, kodėl baudžiamas  mūsų partijos kandidatas A. Dumbrava, kuriam nėra jokių pretenzijų“ – piktinosi politikas.

Zarasų-Visagino vienmandatėje apygardoje už penkiolika kandidatų pirmame ture balsavo daugiau kaip 16 tūkstančių kandidatų. Daugiausiai, beveik penki tūkstančiai iš jų pasisakė už partijos Tvarka ir teisingumas kandidatą Algimantą Dumbravą. Vakar VRK sprendimu pripažintas šiurkščiai pažeidęs rinkimų įstatymą Darbo partijos kandidatas R. Podolskis surinko nepilnai tris tūkstančius balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų