REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva vis dar ruošiasi tvarkyti pasienio kontrolės punktų su Lenkija infrastruktūrą, lenkai skiria milijonus eurų keliams tiesti ir nereikalingiems pastatams savo pasienyje tvarkyti. Lietuva geriausiu atveju pasienio punktų kelių dangą žada pakeisti po poros metų.

REKLAMA
REKLAMA

Kol Kalvarijos pasienio kontrolės punkto infrasruktūros detalusis planas teberengiamas, Lenkija pasienyje už Europos Sąjungos lėšas baigia tvarkyti Via Balticos kelią ir šaligatvius.

REKLAMA

Lietuvos pusėje penkerius metus riogsančius apytuščius muitinės pastatus dar vis bandoma išnuomoti – kad 40 milijonų litų, išleistų jiems statyti, nenueitų vėjais. Jiems nugriauti prireiktų kelių milijonų litų.

„Matome, jog Lenkijos pusėje analogiški statiniai yra sėkmingai nuomojami. Tačiau pas mus turbūt yra nekokia aplinka verslui, niekas nesikreipė į mus dėl pastatų nuomos. Aišku, truputį ir pavydu dėl kaimynų, kurie gerai tvarko

REKLAMA
REKLAMA

„Tada būtų rengiamas jau techninis projektas ir po jo ekspertizės galima būtų skelbti konkursą būtent tai, berods, 1km 200 m atkarpai rekonstruoti. Kadangi tai turėtų būti 2015 metais, tai būtų labai gerai dar gauti Europos lėšas, nes ten yra magistralinis kelias Via Baltica“, – teigia Automobilių kelių direkcijos direktorius Skirmantas Skrinskas.

Automobilių kelių direkcija skaičiuoja, kad uždelsus metus ar dvejus, magistralės ruožui atnaujinti prireiks ne 12 milijonų, kaip skaičiuojama dabar, o daugiau, nes medžiagos brangsta. Kol kas kelių direkcija žada sutvarkyti tik vieną kelio atkarpą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Dar yra tas ruožas, kur priklauso Automobilių kelių direkcijai iki to pasienio ruožo. Ten maždaug 600 metrų ta kryptimi, kur transportas vyksta į Lenkiją, jau yra bloga situacija su kelio danga. Tai mes rengiame projektą ir tikimės, kad kitais metais bus sutvarkytas tas ruožas“, – sako S. Skrinskas.

Pasienio kontrolės punktų ir automobilių kelių direkcijos sako turinčios ir kuo pasigirti: Lietuvos-Lenkijos pasienio kontrolės punktuose teliko nugriauti tik vieną nereikalingą statinį. Dar šiemet žadama baigti Via Balticos magistralės dangos atnaujinimą nuo Pasvalio iki Latvijos, tvarkomas kelio ruožas Vilnius-Lyda.

R. Lankininkaitė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų