REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Zarasų rajono mokytojai žada atnaujinti streiką - apie tai pranešė Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos (LŠDPS) Zarasų rajono susivienijimas. Pirmasis mokytojų streikas prasidėjo rugsėjo 12 d., kai šešiose Zarasų rajono mokyklose nevyko pamokos protestuojant dėl nevykstančio dialogo su savivaldybe švietimo klausimais.

REKLAMA
REKLAMA

Rugsėjo 26 d. streikas buvo nutrauktas - su savivaldybe pasirašytas susitarimas įgyvendinti streiko iškeltus reikalavimus.

REKLAMA

Dabar mokytojai žada vėl atnaujinti streiką, mat Zarasų rajono politikai neleido Zarasų rajono merui A. Abramavičiui iki galo įvykdyti su streikavusiais mokytojais pasiekto susitarimo.

Meras taip ir neįtraukė spalio 8 d. mokytojų deleguotų streikavusių mokyklų profesinių sąjungų pirmininkų į darbo grupę, kuri turėjo iki spalio 20 d. parengti rekomendacijas dėl mokinių pavėžėjimo bei mokinio krepšelio lėšų dalies perskirstymo rajone.

Taip pat buvo susitarta, kad Zarasų rajono savivaldybė sutiks streikavusiems darbuotojams išmokėti 50 proc. darbo užmokesčio, tačiau mokyklų direktoriai, net ir tie, kurie patys savo parašu tai patvirtino, šio susitarimo nevykdo. Jie kreipėsi į teismą ieškodami procedūrinių streiko paskelbimo pažeidimų, kurie pateisintų jų nenorą išmokėti darbuotojams atlyginimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų