REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Viena iš didžiausių jaunimo organizacijų Jungtinėse Amerikos Valstijose – „Boy Scouts of America“ – išslaptino dokumentus apie atvejus, kai organizacijos darbuotojai prievartavo vaikus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašo „The New York Times“, ketvirtadienį, spalio 18 dieną, visuomenei pirmą kartą tapo prieinami tūkstančiai dokumentų, apimančių laikotarpį nuo 1965 iki 1985 metų.

REKLAMA

Kad dokumentai būtų išslaptinti, pasiekė viena juridinė firma, kuriai anksčiau, 2010 metais, pavyko gauti per teismą iš šios organizacijos 18,5 milijono dolerių kaip kompensaciją vienai iš vadovo pedofilo aukų. Sprendimą dėl medžiagos, kurioje susisteminti kaltinimai 1247 vadovams skautams, paskelbimo priėmė Oregono valstijos Aukščiausiasis teismas.

„Boy Scouts of America“ buvo prieš dosjė išslaptinimą, tvirtindami, kad nukentėjusiųjų paviešinimas gali išgąsdinti kitas prievartautojų aukas, ir jos nebenorės paduoti skundų prieš organizacijos darbuotojus. Šiuo metu „Boy Scouts of America“ mėgina taikyti geresnę vaikų apsaugojimo nuo pedofilų politiką.

REKLAMA
REKLAMA

Pavyzdžiui, organizacija studijuoja savo slaptuosius archyvus ir rugsėjo mėnesį pažadėjo informuoti teisėsaugos institucijas apie išaiškintus seksualinės prievartos atvejus. Pasižadėjimas buvo duotas, spaudžiant laikraščiui „Los Angeles Times“, kuris paskelbė keletą publikacijų, remdamasis kita dokumentų krūva apie įtariamus pedofilus organizacijos „Boy Scouts of America“ darbuotojų tarpe.

Jaunimo organizacija „Boy Scouts of America“ buvo įkurta 1910 metais, ir nuo tol jos nariais yra buvę virš 110 milijonų amerikiečių. 2011 metais organizacija turėjo 2,7 milijono jaunuolių ir virš 1 milijono suaugusių savanorių. Pastaruoju laiku organizcija yra dažnai kritikuojama už informacijos apie seksualinį smurtą prieš vaikus nuslėpimą nuo valdžios ir visuomenės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų