REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Danijos inžinieriai kuria technologiją, kuri leistų išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius valdyti akimis. Technologai jau sulaukė didelio pripažinimo savo šalyje.

REKLAMA
REKLAMA

Dar prieš penkerius metus atrodė tikras stebuklas išmaniuosius telefonus valdyti tiesiog pirštais baksnojant ekraną. Tokią technologiją sukūrė amerikiečiai. Tačiau danai žada eiti dar toliau. Smulkaus verslo bendrovė pavadinimu „Akies Gentis“ kuria technologiją, kuri išmaniuosius įrenginius leistų valdyti tiesiog akimis.

REKLAMA

„Faktiškai galime panaudoti kamerą, kuri integruota į šiuolaikinius išmaniuosius telefonus ar planšetinius kompiuterius, ir įrenginius valdyti akimis“, – sako idėjos autorius Sebastianas Sztukas.

Atrodo, kad technologija veikia infraraudoniesiems spinduliams sekant akies vyzdį. Kamera įrašinėja akies judesius ir taip valdo įrenginius. Tačiau detalės laikomos paslaptyje. Bendrovė jau sulaukė didelio danų analitikų dėmesio, ji laimėjo prestižinį verslininkystės apdovanojimą.

REKLAMA
REKLAMA

„Tai milijardų dolerių vertės pramonė. Dabar jie turi šansą iš pagrindų pakeisti mūsų darbą su išmaniaisiais telefonais. Veikiausiai tai rytojaus verslininkystės žvaižgždės“, – teigia verslo analitikas Mikkelis Sorensenas.

Danų bendrovė teigia jau užmezgusi ryšį su potencialiais partneriais, išmaniųjų telefonų gamintojais. Tačiau derybos vyksta atsargiai – baiminamasi intelektinės vagystės.

Algirdas Acus

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų