REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Buvęs Lenkijos premjeras, opozicinės Teisės ir teisingumo (PiS) partijos lyderis Jaaroslawas Kaczynskis teigia išmanąs ekonomiką geriau, nei dabartiniai Lenkijos valdantieji. „Jie negali teisingai valdyti ekonomikos, nes yra patys nepatikimi,“ – cituoja politiką Lenkijos portalas dziennik.pl.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak J. Kaczynskio, dabartinis Lenkijos premjeras Donaldas Tuskas ir visa šalis turėtų nusileisti ant žemės dėl šalies nacionalinės valiutos, verslo lūkesčių ir bankų sistemos tvarumo. Premjeras Donaldas Tuskas, pasak PiS lyderio, turėtų ypač didelį dėmesį skirti ekonominei krizei.

REKLAMA

J. Kaczynskis teigia, kad didžiausia  problema, sukurianti įtampą darbo rinkoje, yra nuosavo kapitalo deficitas. Tai esą jaunimą, baigusį mokslus, palieka be išeičių. Problemai spręsti jis siūlo mokesčių lengvatą naujai įsteigtoms, bedarbius įdarbinančioms įmonėms, pagal specialiai parengtą programą. Tai esą leistų greit įdarbinti 1,2 milijono žmonių.

Lenkijos opozicijos lyderis, važinėjantis po šalį, taip pat sukritikavo ir 79 vietinių teismų naikinimo planus, teigdamas, kad valdžia, nors ir neturi kištis į verslo ir kitus piliečių reikalus, neturi teisės nusišalinti nuo saugumo ir socialinio teisingumo užtikrinimo.

Paskutinės apklausos byloja, kad valdančiosios Pilietinės platformos, kuriai vadovauja premjeras D. Tuskas ir J. Kaczynskio Teisės bei teisingumo partijų reitingai bemaž susilygino.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų