REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iki šių dienų nėra atlikta išsamių tyrimų su tvirtomis išvadomis, kad nuo vyro dėvimų apatinių priklauso jo vaisingumas. Tačiau daugelis esate girdėję patarimų nešioti kuo laisvesnius arba visai nedėvėti, bent jau miegant, jokių apatinių.

REKLAMA
REKLAMA

Beveik pusė visų atvejų, kai moteris negali pastoti, kaltas būna vyro nevaisingumas. Dažniausios to priežastys būna mažas spermatozoidų kiekis sėkloje, per mažas jų judrumas arba neįprasta (išsigimusi) jų forma. Tam įtakos turi alkoholinių gėrimų bei narkotinių medžiagų vartojimas, taip pat įvairios infekcijos. Nereikėtų pamiršti ir išorinių aplinkos poveikių, tokių kaip radiacija bei įvairios elektromagnetinės bangos (mobilieji telefonai). Nepaisant to, labai dažnai taip ir nenustatoma konkreti priežastis, dėl prastos spermos kokybės.

REKLAMA

Šiaip ar taip, apsilankius bet kurioje vaisingumo klinikoje, vyrams patars nešioti laisvesnius apatinius. Pagrindinė įvardijama priežastis - kapšelio temperatūra. Įprastomis sąlygomis vyro kapšelio su sėklidėmis temperatūra būna laipsniu ar keliais mažesnė nei viso kūno. Nešiojant labai aptemptus apatinius, kapšelis su sėklidėmis būna labiau prigludęs prie kūno, todėl natūralu, kad jo temperatūra pakyla, na o tai sąlygoja spermatozoidų gamybos ir jų judrumo sumažėjimą.

REKLAMA
REKLAMA

Įrodymai už ir prieš

Buvo atlikta keletas tyrimų skirtingose šalyse, kurių rezultatai labai skyrėsi.

Vienas iš jų buvo atliktas viename Vokietijos universitete. Tyrime dalyvavo 50 vokiečių vyrų: vieni dėvėjo aptemptus apatinius, kiti - laisvus. Visi turėjo vaikščioti be sustojimo 45 minutes, o vėliau tiek pat patogiai išsėdėti vienoje pozicijoje. Patikrinus jų kapšelių temperatūras paaiškėjo, jog dėvint aptemptus temperatūra buvo šiek tiek didesnė nei dėvint laisvus apatinius.

Kitas stambesnis tyrimas buvo atliktas Norvegijos mokslininkų, kurie ištyrė 250-ies vyrų spermos kokybę: judrumą, tūrį bei kitus veiksnius, ir patikrino jų koreliaciją su tiriamųjų pomėgiais karščiui (sauna, kubilas, aptempti apatiniai ir kiti). Rezultatai parodė, jog šie veiksniai turėjo labai mažą ar neturėjo jokio poveikio spermos kokybei.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pabaigai

Faktas, kad ideali kapšelio su sėklidėmis temperatūra šiek tiek mažesnė nei viso kūno, o jai padidėjus, sutrinka spermatozoidų gamyba. Turbūt, būtinybės dabar išmesti visus aptemtus apatinius iš spintos nėra, tačiau perkant naujus - nieko neprarasite, jei rinksitės laisvesnius, o miegosite iš vis be jų. Juk, galų gale, tokį ir sukūrė Dievas žmogų - nuogą!

Kadangi dažniausiai nėra vienos vyro nevaisingumo priežasties, tai matyt reikėtų rinktis sveiką gyvenseną ir vengti visų blogybių, kurios gali turėti tam bent menkiausios įtakos!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų