REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kuveito emyras šeichas Sabahas al Ahmadas al Sabahas (Sabah al-Ahmad al-Sabah) penktadienį pranešė apie šalies rinkimų sistemos pakeitimus, kad, anot jo, būtų galima pataisyti trūkumus prieš artėjančius rinkimus. Atsakydama į tai šalies opozicija grasina boikotuoti rinkimus.

REKLAMA
REKLAMA

Kuveito emyras praėjusią savaitę po kelis mėnesius trukusios politinės aklavietės paskelbė apie parlamento paleidimą. Pagal Konstituciją, per 60 dienų nuo parlamento paleidimo reikia surengti rinkimus. Dėl politinės sumaišties daugiausiai naftos išgaunančioje šalyje ir JAV sąjungininkėje buvo sustoję įvairūs plėtros projektai.

REKLAMA

Opozicija baiminasi, kad valdantieji nori „prastumti“ naujas balsavimo taisykles, kurios būtų palankios aukščiausių asmenų remiamiems kandidatams.

„Vyriausybei nurodžiau išleisti naują rinkimų įstatymą, iš dalies keičiantį rinkimų sistemą. Įstatymo tikslas - patobulinti balsavimo mechanizmą, kad būtų išlaikyta nacionalinė vienybė ir sustiprinta demokratija“, - šalies valdovas kalbėjo valstybinėje televizijoje. Emyras nepatikslino, kokios konkrečiai pataisos numatomos.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų