REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Minint pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovo, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininko profesoriaus Vytauto Landsbergio 80 metų jubiliejų Seime surengta konferencija valstybės atkūrimo keliui prisiminti. Jubiliatas sako tikįs, kad Lietuva taps brandžia, už savo dabartį ir ateitį atsakinga valstybe.

REKLAMA
REKLAMA

Į Seimo Kovo 11-tosios salę pagerbti pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos valstybės vadovo ir pasveikinti jo su brandžiu jubiliejumi rinkosi Sąjūdžio kovų draugai, bendraminčiai, kolegos. Sveikindama jubiliatą Seimo pirmininkė Irena Degutienė sakė, kad konferencija vyksta laiku, kai Lietuva gyvena rinkimų nuotaikomis, kai netrūksta žodinių kovų ir pamirštamos tikrosios vertybės. Tačiau 23-čius metus skaičiuojanti nepriklausomos Lietuvos istorija rodo, kad galimybę išsiveržti iš sovietų imperijos Lietuva išnaudojo laiku ir tinkamai. Tai didelis Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Simo pirmininko prof. Vyt. Landsbergio nuopelnas.

REKLAMA

„Yra tikrai daug tokių, kuriems laisvė nėra vertybė ir kurie į kompromisą gali leistis dėl bet ko. Vadinasi, laisvę ir tiesą, prigimtinę tautos teisę ir žmogaus orumą saugoti reikės vėl mums visiems. Dėl to, kad kitaip negalime ir, kaip kažkada sakė prof. Vyt. Landsbergis, tiesiog tam, kad Lietuva būtų. Būkite ir jūs, gerbiamas profesoriau, Lietuvoje, su Lietuva ir Lietuvai ir gražiai, prasmingai ir šviesiai, taip, kaip buvote ir este iki šiol“, – sakė Seimo Pirmininkė I. Degutienė.

REKLAMA
REKLAMA

„Kovo 11-toji, Sąjūdis, Lietuvos valstybės atkūrimas, Konstitucijos rengimas gimė čia ir šitoje salėje Lietuvos valstybė ne tik atkurta, bet ir Konstitucija taipogi čia išleista į gyvenimą. Taigi Aukščiausioji Taryba jūsų vadovaujama ne tik atkūrė valstybę de jure, bet ir de facto. Ji ir šiandien stovi. Pagrindiniai kuoliukai neišklibinti“, – tvirtina Signatarų klubo vadovė Birutė Valionytė.

Pirmojo atkurtos nepriklausomos Lietuvos vadovo garbei Seime atidaryta fotografijų paroda. Eksponuojamos nuotraukos surinktos iš įvairių šalies archyvų, susitikimų su aukštais užjūrio valstybių vadovais, svarbių šaliai įvykių momentai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Aš tikiuosi Lietuvos, kurioje gyvenantys žmonės, lietuviai ir ne lietuviai, puoselės tarpusavio santarvę ir meilę šitam kraštui, įvertins, kad gera yra gyvent Lietuvoje, nepasiduos įkalbinėjimams, kad joje gyventi bloga ir reikia  bėgti. Patys žmonės turi susikurt gerovę savo protu ir atsakomybe. Atsakomybe už tai, ką daro, ir atsakomybę galų gale už tai, kaip balsuoja ir ką išsirenka. Nesame brandi tauta, deja. Nesame brandi, bet turime subręsti, tikiuosi tokios Lietuvos aš ir tikiuosi tokios, kuri bus brandi ir atsakinga už savo dabartį ir ateitį. Neieškos nei išganytojų, nei kaltininkų aplink, o savyje“, – teigia Aukščiausios Tarybos-Atkuriamojo Seimo Pirmininkas, europarlamentaras prof. V. Landsbergis.

Prof. V. Landsbergis Aukščiausiai Tarybai vadovavo 1990 metais priimant Kovo 11 aktą. Nuo 1996 ėjo Seimo pirmininko pareigas. Nuo 2004 metų yra Europos Parlamento narys.

Virginija Motiejūnienė

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų