REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus „Kibirkšties-VIČI-IKI“ toliau tęsia kovas Lietuvos moterų krepšinio lygoje (LMKL). Šį savaitgalį sostinės klubas žais vienerias rungtynes, kai namuose priims Šiaulių „Rūtos-Universiteto“ krepšininkes. Abi komandos šalies čempionate jau sužaidė po dvejas rungtynes. Vilnietės iškovojo dvi pergales, o šiaulietės kartą šventė pergalę, o kartą suklupo, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Ruošiamės ir kryptingai dirbame, - teigia „Kibirkšties-VIČI-IKI“ treneris Tadas Stankevičius. - Prieš savaitę mačas Kaune parodė, kad nors mūsų komanda ir vadina favoričių, viską reikės įrodyti aikštėje. Šiuo metu negalvojame apie Europos taurės rungtynes, koncentruojamės tik mačui Lietuvoje. Kasdien po žingsnelį geriname savo žaidimą, taisome trūkumus. Manau, judame į priekį“.

REKLAMA

Tadas Stankevičius (nuotr. Augusto Didžgalvio)Tadas Stankevičius (nuotr. Augusto Didžgalvio)

„Rūtos-Universiteto“ komanda sezono starte 68:76 pralaimėjo Kauno „Aistės-LSU“ komandai, tačiau jau po dienos minimaliu skirtumu 72:71 namuose palaužė Marijampolės „Sūduvos-Mantingos“ ekipą.

Pirmose dvejose rungtynėse šiauliečių treneris Arūnas Kačerauskas vertėsi tik septyniomis žaidėjomis, o rezultatyviausiai žaidė vidutiniškai po 24 taškus pelniusi Santa Okockytė. Po 13,5 taško pelno ir 8,5 kamuolio atkovoja legionierė iš Baltarusijos Lidziya Panasiuk, po 13 taškų surenka ir 9 kamuolius sugriebia Sandra Baliutavičiūtė. Tiesa, puolėja padaro vidutiniškai po 5 klaidas per rungtynes, tai didžiausias rezultatas komandoje.

REKLAMA
REKLAMA

„Kibirkšties-VIČI-IKI“ merginos sezono atidarymo rungtynėse 105:53 nepasigailėjo kitos Vilniaus komandos „Jaunieji talentai“. Tačiau jau po dienos sostinės krepšininkėms iššūkį metė Kauno rajono „Hoptrans-Sirenos“. „Kibirkštis-VIČI-IKI“ šventė sunkią pergalę po pratęsimo 85:76.

Po pirmųjų dviejų rungtynių Vilniaus komandos lydere tapo Lina Pikčiutė. Vidurio puolėja vidutiniškai pelno po 17 taškų, atkovoja 8 kamuolius ir atlieka 1,5 rezultatyvius perdavimus. 13,5 taško pelno puolėja Vita Kuktienė, o 12 įmetė amerikietė Celeste Trahan-Davis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kiekvieną dieną komandos žaidimas vis gerėja, - teigia „Kibirkštis-VIČI-IKI“ naujokė Vitalija Vaščiūnaitė. - Akcentuojame padarytas klaidas ir jas taisome. Žinoma, tam prireiks ne vienos dienos, tačiau po truputį žengiame į priekį. Nuotaikos yra geros, laukiame rungtynių. Komanda pasiruošusi kovoti nuo pat pradžių ir nebekartoti padarytų klaidų“.

 Vitalija Vaščiūnaitė (nuotr. Augusto Didžgalvio) Vitalija Vaščiūnaitė (nuotr. Augusto Didžgalvio)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų