REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzijos Amjeno mieste sulaikytas 20-metis prisipažino išmaniųjų telefonų programėlėmis platinęs virusus ir iš tūkstančių žmonių pavogęs pinigų, pranešė BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Prokurorai teigia, kad jaunuolis iš 17 tūkst. nukentėjusiųjų nuo 2011 metų vogė labai mažas pinigų sumas, iš kurių susidarė 500 tūkst. eurų suma. Nusikaltėlis veikė savo tėvų namuose ir kūrė nemokamai parsisiunčiamas programėles išmaniesiems telefonams. Parsisiuntus tokią programėlę ji be telefono savininko žinios išsiųsdavo trumpąją žinutę padidinto tarifo telefono numeriu ir jaunuolis už kiekvieną žinutę gaudavo nedidelę pinigų sumą, o tokių žinučių buvo tūkstančiai. Kitos programėlės nusikaltėliui nusiųsdavo telefono savininko prisijungimo duomenis lošimo ir žaidimų tinklalapiuose.

Programišius niekuomet nestudijavo kompiuterių mokslo, bet prokurorai teigia, kad jis labai sumanus šioje srityje. Sulaikytasis prisipažino padaręs nusikaltimus, bet tvirtino tai daręs ne dėl pinigų, o todėl, kad labai domėjosi kompiuteriais ir norėjo tapti programinės įrangos kūrėju.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų