REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per 8 dienas Klaipėdos apygardos prokuratūra kartu su Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnais baigė ikiteisminį tyrimą dėl trukdymo pasinaudoti rinkimų ar referendumo teise (pagal LR BK 172 str.). Klaipėdos apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorui surašius pareiškimą dėl bylos nagrinėjimo pagreitinto proceso tvarka, vakar byla perduota  Šilutės r. apylinkės teismui.

REKLAMA
REKLAMA

Įtarimai veikus bendrininkų grupe, siekiant papirkti rinkėjus, kad jie balsuotų už vieną partiją bei dviejų partijų Šilutės – Pagėgių rinkiminėje apygardoje Nr. 32 besibalotiruojančius kandidatus, pareikšti 48 m. šilutiškiui A. V. bei 46 m. jo žemietei N. Ž.

REKLAMA

Nustatyta, kad šių metų spalio 10 d. minėtoje rinkimų apygardoje vykstant išankstiniam balsavimui, įtariamieji keturiems Lietuvos Respublikos piliečiams pažadėjo už tai sumokėti po 15 litų, prieš tai parodę atspausdintose balsavimo biuletenių kopijose, kaip tai reikia daryti. Rinkėjai, sutikę balsuoti už pinigus, buvo nuvežti automobiliu į balsavimo vietą – Šilutės r. savivaldybę, tačiau žadėtų pinigų po balsavimo negavo, nes tam sutrukdė netikėtai atsiskaitymo vietoje pasirodę policijos pareigūnai.

Įstatymas numato, kad tas, kas naudodamas psichinę prievartą arba papirkdamas, arba apgaulės būdu trukdė asmeniui realizuoti savo teisę rinkti, būti išrinktam arba dalyvauti referendume, baudžiamas viešaisiais darbais arba bauda, arba laisvės apribojimu, arba areštu, arba laisvės atėmimu iki trejų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų