REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Seniausias pasaulyje bankas - Italijos „Banca Monte dei Paschi di Siena“ ketvirtadienį užginčijo reitingų agentūros „Moody's“ sprendimą jo reitingą sumažinti iki „šlamšto“ lygio. Banko vadovas tikina, kad jo finansinė padėtis yra tvirta, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

„Moody's“ banko reitingą nuo Baa3 iki Ba2 sumažino dėl nerimo, kad vyriausybės rekapitalizacijos planai bus nepakankami, todėl bankui tikriausiai prireiks daugiau paramos.

REKLAMA

Kritiškai nuo euro zonos skolų krizės pažeidžiamas bankas birželį buvo priverstas priimti 1,5 mlrd. eurų vyriausybės finansinę pagalbą, kad galėtų grąžinti skolas ir sustiprinti kapitalą.

Bankas iki 2015 metų ketina atleisti 4 tūkst. 600 darbuotojų.

Banko generalinis direktorius Fabricio Viola (Fabrizio Viola) ketvirtadienį sakė, kad su reitingo sumažinimu kategoriškai nesutinka.

„Jis susijęs su seniai žinomais 2011 m. ir pirmo šių metų pusmečio duomenimis, dar prieš banko restruktūrizacijos planą. Mūsų likvidumas dėl per trečią ketvirtį padidėjusių indėlių pagerėjo, o dėl mažesnių palūkanų obligacijų rinkose bankas galėjo erdviau kvėpuoti turint omenyje jo finansavimą“, - teigė jis.

Italijos bankas buvo vienas iš keturių Europos bankų, kurie neišlaikė Europos bankų priežiūros institucijos streso testų. „Banca Monte dei Paschi di Siena“ buvo įkurtas 1472 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų