REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sirijoje dirbančios žmogaus teisių organizacijos teigia, kad vyriausybės pajėgos pagrobė apie 28 tūkst. sirų, skelbia BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Aktyvistai teigia žiną 18 tūkst. dingusių žmonių vardus ir pavardes ir turį informacijos apie dar 10 tūkst. žmonių pagrobimą. Žmonės pradėjo dingti, kai prieš 18 mėnesių prasidėjo protestai prieš šalies vyriausybę.

REKLAMA

Internetinė aktyvistų grupė „Avaaz“ teigia, kad nuo šios vyriausybės teroro kampanijos niekas nėra apsaugotas. „Avaaz“ surinko Sirijos gyventojų liudijimus apie tai, kad vyriausybės pajėgos pagrobė jų giminaičius. Pasak aktyvistų, vyriausybė nori įbauginti šeimas ir bendruomenes, kad žmonės neberodytų nepasitenkinimo režimu.

„Syrian Network for Human Rights“ apytikriai suskaičiavo, kad buvo pagrobta 28 tūkst. žmonių. Kita žmogaus teisių organizacija „Sawasya“ teigia, kad gali būti pagrobta net iki 80 tūkst. žmonių. Aktyvistai teigia, kad civiliai grobiami tiesiog gatvėje, kai niekas nemato. Nuo to neapsaugotas niekas, nei apsipirkti einančios moterys, nei pirkti degalų atvažiavę ūkininkai.

REKLAMA
REKLAMA

Žmogaus teisių advokatas Muhammadas Khalilis sakė, kad režimas žmones grobia „dėl dviejų priežasčių: kad tiesiogiai atsikratytų sukilėlių ir aktyvistų ir kad įbaugintų visuomenę ir ši nesipriešintų režimui“.

Kol kas Sirijos vyriausybė teiginių apie žmonių grobimą nekomentavo, bet anksčiau uoliai neigė pranešimus apie žmonių teisių pažeidimus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų