REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tiems, kas ieško, kur investuoti solidžią pinigų sumą, galime pranešti, kad parduodama „Cosworth“ kompanija. Po to, kai nepriklausomas britų variklių gamintojas prarado geriausius „Formulės 1“ klientus „Williams“ ir „Caterham“ varžybų komandų garažuose vieša paslaptimi tapo diskusijos apie tai, kad po permainų 2014 m., kuomet boliduose bus montuojami naujos kartos turbokompresoriniai V6 motorai, šios kompanijos čempionate nebebus.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip ten bebūtų „Cosworth“ ir toliau tiekia V8 tipo variklius į aukščiausias vietas nepretenduojančioms „Marussia“ ir HRT komandoms, taip pat kompanijos atstovai tikina, kad esant dabartiniams techniniams reikalavimams neketina traukti iš „Formulės 1“, nors sprendžiant pagal sklandančius gandus išlaikyti tokį progresą, kokį jau padarė didžiausi 2014 m. jos laukiantys konkurentai, tokie kaip „Ferrari“, „Renault“ ar „Mercedes-Benz“, nesiruošia.

Kaip praneša britų dienraštis „The Times“, dabartiniai „Cosworth“ savininkai, žinomi JAV automobilių lenktynininkai Gerry Forsythe'as ir Kevinas Kalkhovenas paprašė UBS surasti kompanijai naują pirkėją. „The Telegraph“ taip pat skelbia, kad vienu iš realiausių pirkėjų gali tapti „Rolls Royce“, kurią domina variklių gamintojo nauji projektai kosminių technologijų industrijoje. Kitas potencialus pirkėjas yra britų aeronautikos kompanija GKN.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų