REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kiekviena kelionė yra kupina svarbių sprendimų - kur nuvykti, ką aplankyti, kiek ir kam pinigų išleisti. Kelionių tinklalapis independenttraveler.com siūlo 10 paprastų patarimų, padėsiančių jūsų kelionę paversti sklandesne ir ne tokia įtempta.

REKLAMA
REKLAMA

Statykite automobilį priekiu į išvažiavimą

Jeigu esate iš tų, kurie nuolat pamiršta išjungti automobilio žibintus, grįžę į stovėjimo aikštelę, greičiausiai, būsite nemaloniai nustebinti nusėdusio akumuliatoriaus. Šiuo atveju, visuomet automobilį statykite „nosimi“ į išvažiavimą, kad akumuliatorių galima būtų pakrauti nuo kito automobilio.

REKLAMA

Ieškokite pigesnių stovėjimo aikštelių

Sparčiai plečiantis oro uostams, paprastai, didinamos ir automobilių stovėjimo aikštelės. Arti oro uostų įėjimų esančios aikštelės už stovėjimą ima gerokai didesnį mokestį lyginant su „ekonominėmis aikštelėmis“. Nuo šių gal ir teks ilgėliau paėjėti iki oro uosto, bet bent jau sutaupysite nemažai pinigų.

Svarbius daiktus turėkite rankiniame bagaže

Remiantis paskutiniais statistikos duomenimis, vidutiniškai bent vienas registruotas bagažas kiekvieno skrydžio metu būna prarastas arba užlaikytas. Jeigu turite daiktų, be kurių negalėtumėte išgyventi nė dienos, apsidrausdami susidėkite juos į rankinį bagažą.

REKLAMA
REKLAMA

Turėkite viešbučio kontaktus su savimi

Dar prieš išvykdami iš namų atsispausdinkite viešbučio, kuriame ketinate apsistoti kontaktus, jie kuo puikiausiai pasitarnaus jei jūsų bagažas bus prarastas ar užlaikytas. Pildant pamesto bagažo formą, reikia nurodyti vietos, kurioje ketinate apsistoti, kontaktus. Taip pat pravartu turėti miesto žemėlapį jeigu taksi vairuotojui sunkiau sektųsi rasti kelią į jūsų viešbutį.

Išnaudokite nepanaudotą valiutą

Jeigu jūsų namuose nedidelėmis sumomis mėtosi iškeistų pinigų iš praėjusių kelionių, pasiimkite juos su savimi, jie pravers kertant sienas, juolab kad ten pat galėsite pasikeisti juos į šalies, į kurią keliaujate, valiutą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išsaugokite įlaipinimo kortele

Išlipę iš lėktuvo neišmeskite įlaipinimo kortelės, ji gali pasitarnauti kaip vienintelis kelionės įrodymas, jei kitą kartą keliaujant jūsų avialinijos nesuteiktų nuolaidos už surinktas „mylias“.

Patikrai kontrolės punkte pasiruoškite iš anksto

Norėdami išvengti sąmyšio kontrolės punkte, rankinio bagažo apžiūrai pasiruoškite iš anksto. Iškraukite iš jo visus elektroninius daiktus, o gabenamus skysčius (kiekvieno jų talpa neturėtų viršyti 100ml) laikykite specialiuose maišeliuose, kurių galima įsigyti oro uoste. Patys praeidami pro apsaugos punktą būkite nusiėmę batus ir visus aksesuarus bei papuošalus.

REKLAMA

Užsiimkite geresnę sėdimą vietą

Vienos avialinijos, paprastai brangesnės, vietas keleiviams priskiria automatiškai, tuo tarpu keliaujant kitomis avialinijomis, jūsų sėdima vieta gali priklausyti tik nuo jūsų. Jeigu vieni iš pirmųjų stosite į eilę laipinimui, tikėtina, kad užsiimsite jums patinkančią vietą.

Pažymėkite savo bagažą į akis krentančiu daiktu

Jeigu jūsų lagaminas nėra išskirtinės spalvos ar dizaino, greičiausiai, jis bus panašus į kitų, drauge su jumis keliaujančiųjų, lagaminus. Atsiimant bagažą, galite susidurti su krūva identiškai atrodančių lagaminų, ir kol atsirinksite kuris yra jūsų, sugaišite nemažai laiko. Tokiu atveju, savo lagamino rankeną apriškite ryškiu kaspinu, užklijuokite ant jo lipduką ar pažymėkite kokia nors kita detale. Taip, atpažinsite savo lagaminą iš tolo.

Įsiminkite skrydžio numerį

Skrydžio numerio žinojimas padarys jūsų kelionę lengvesnę, mat kai kuriuose mažesniuose oro uostuose, informacinėse švieslentėse nenurodoma maršruto kryptis, tik jo numeris.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų