REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vokietijos mokslininkai priėjo išvadą, kad už priklausomybę nuo alkoholio žmogus turi susimokėti maždaug 20 savo gyvenimo metų.

REKLAMA
REKLAMA

Jų atliktas tyrimas atskleidė, kad alkoholizmas ypač brangiai atsieina moterims: priešlaikinės mirties tikimybė joms yra ypač didelė, skelbia naujienų agentūra DPA.

REKLAMA

Greifsvaldo universiteto epidemiologas Ulrichas Johnas, vadovavęs 14 metų trukusiam alkoholikų gyvenimo trukmės tyrimui,  pareiškė, kad nė vieno mokslininkų stebėto alkoholiko gyvenimo trukmė nepasiekė vidutinio Vokietijos gyventojų amžiaus: vyrai čia vidutiniškai gyvena 77 metus, o moterys - 82.

Pasak U. Johno, tyrime dalyvavusių alkoholikų vyrų vidutinė gyvenimo trukmė siekė 58 metus, o moterų - 60.

Tarptautiniais tyrimais paremtose rekomendacijose teigiama, kad moterys turėtų apriboti alkoholio vartojimą bent iki 12 gramų per dieną. Tai atitinka taurę vyno ar ketvirtį litro alaus, sakoma pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

„Mes buvome nustebinti, nes paaiškėjo, kad priklausomybė nuo alkoholio žmogaus gyvenimą trumpina kur kas labiau nei rūkymas“, - sakė tyrimo vadovas. Pasak jo, rūkantys žmonės neretai gerai jausdavosi ir po 60-ies, kol dalis jų vėliau mirdavo nuo rūkymo sukelto vėžio.

Greifsvaldo universiteto mokslininkų atliktas tyrimas, kurio metu buvo stebima beveik 150 šalyje gyvenančių alkoholikų sveikatos būklė, truko 14 metų. 1996 m. tyrėjai ėmė stebėti daugiau nei 4 000 atsitiktiniu būdu atrinktų Liubeko ir jo apylinkių gyventojų sveikatą.

Iš jų buvo išskirta 119 vyrų ir 30 moterų, kurie buvo priklausomi nuo alkoholio, grupė. Nors tyrėjai nesiaiškino kiekvieno iš jų mirties priežasčių, tačiau konstatavo, kad jos buvo labai susijusios su alkoholizmu. Tyrimo vadovo teigimu, kol kas nepavyko išsiaiškinti, kodėl alkoholio poveikis moteris yra labiau pražūtingas nei vyrams. Jo teigimu, tokios tendencijos negalima paaiškinti vien mažesne kūno mase.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų