REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nobelio ekonomikos premijos laureatas Josephas Stiglitzas mano, kad Graikija ir Ispanija skendi „ne recesijoje, o depresijoje“ ir dėl jų ekonominio nuosmukio kaltina griežtas taupymo priemones, informuoja AFP.

REKLAMA
REKLAMA

J. Stiglitzas taip pat sakė, kad Tarptautinio valiutos fondo(TVF) prognozės dėl euro zonos ūkio augimo yra pernelyg optimistiškos. Fondas numato, kad euro zonos ūkis šiemet susitrauks 0,4 proc., o kitąmet išaugs 0,2 proc.

REKLAMA

„Aš esu pesimistiškesnis nei jie (dėl augimo). Manau, kad yra didelė tolesnio nuosmukio rizika“, – per Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO) Naujajame Delyje surengtą konferenciją sakė ekonomistas.

„Ispanija ir Graikija skendi ne recesijoje, o depresijoje. Tokį poveikį sukėlė taupymas“, – teigė J. Stiglitzas ir pridūrė, kad šalys dabar yra įstrigusios užburtame išlaidų apkarpymų ir smunkančio augimo rate.

REKLAMA
REKLAMA

J. Stiglitzas Nobelio premiją už pasiekimus ekonomikos srityje gavo 2001-aisiais. Anksčiau jis dirbo buvusio JAV prezidento Billo Clintono patarėju.

„Taupymas kenkia Europai, dėl jo mažėja galimybės išspręsti problemas“, – tikino ekonomistas.

Nedarbo lygis Graikijoje siekia 25,1 proc. Vyriausybė niekaip nesugeba užbaigti derybų su tarptautiniais kreditoriais.

Ispanijoje, kur nedarbo lygis siekia 24,6 proc., vyriausybė imasi naujų taupymo priemonių, nes nenori prašyti tarptautinės finansinės paramos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų