REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pasibaigus pasaulinei parodai „Expo 2012“, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas viliasi, jog ir kitoje, Italijoje vyksiančioje, „Expo 2015“ parodoje Lietuva tęs geriausias savo valstybės pristatymo tradicijas.

Pasibaigus pasaulinei parodai „Expo 2012“, aplinkos ministras Gediminas Kazlauskas viliasi, jog ir kitoje, Italijoje vyksiančioje, „Expo 2015“ parodoje Lietuva tęs geriausias savo valstybės pristatymo tradicijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Tikiuosi, kad sukaupta patirtis nebus išbarstyta. Mokėjimas prisistatyti didelio masto tarptautiniuose renginiuose pravers jau kitais metais, kai Lietuva pusmečiui stos prie Europos Sąjungos Tarybos vairo. Būtų gražu, kad ir kitoje pasaulinėje parodoje, kuri 2015 m. vyks Italijoje, Milane, Lietuva tęstų geriausias savo valstybės pristatymo tradicijas, o mūsų paviljonas pelnytų auksą ir dar labiau garsintų šalies vardą pasaulyje“, - sako jis.

REKLAMA

Ketvirtadienį bus aptarti Lietuvos dalyvavimo pasaulinėje parodoje rezultatai. Labiausiai pasižymėjusiems ekspozicijos rengėjams, talkininkams, meno ir mokslo kūrėjams, visuomenės veikėjams aplinkos ministras įteiks padėkas.

„Dešimtys, gal net šimtai menininkų, mokslininkų, geriausių rezultatų pasiekusių gamintojų, verslininkų buvo tiesiogiai įsitraukę į pasirengimo „Expo 2012“ darbus. Siekėme, kad šaliai atstovautų geriausi kūriniai, produktai ar technologiniai sprendimai“, - sako G. Kazlauskas. Per aptarimą bus parodyta filmuota medžiaga iš parodos, pristatytas dalyvavimą joje įamžinęs Lietuvos fotomenininkų sąjungos leidinys.

REKLAMA
REKLAMA

Šią savaitę iš Pietų Korėjos, kur vyko „Expo 2012“, jau grįžo visa ekspozicijoje naudota įranga ir eksponatai. Be unikalių Baltijos gintaro pavyzdžių ir meno dirbinių iš Palangos gintaro muziejaus ir privačių kolekcijų, Lietuvos ekspoziciją, pasak jos generalinio komisaro, Aplinkos ministerijos Visuomenės informavimo ir švietimo skyriaus vedėjo Romo Jankausko, puošė skulptorių Tado Gutausko ir Vytauto Karčiausko meninės kompozicijos, fotomenininkų darbai, Liaudies kultūros centro surinkti tradiciniai tautiniai kostiumai. Paviljone buvo rodomi žinomų mūsų režisierių filmai, dešimtis koncertų surengė garsūs šalies atlikėjai. Didelio pasisekimo sulaukė ir lietuviški gaminiai: alus, uogų vynai, midaus gėrimai, sūriai, šokoladas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos paviljoną per tris parodos mėnesius - nuo gegužės 12 d. iki rugpjūčio 12 d. - aplankė daugiau kaip 600 tūkst. žmonių. Jis pirmą kartą per mūsų šalies dalyvavimo pasaulinėse „Expo“ parodose istoriją gavo Tarptautinio parodų biuro sidabro apdovanojimą už kūrybiškumą.

Šiuo metu Lietuva jau pradeda ruoštis Milane vyksiančiai „Expo 2015“ parodai. Jos tema - „Pamaitinkime planetą, suteikime energijos gyvenimui“.

Artimiausiu metu paaiškės ir kitų būsimų pasaulinių parodų vietos. Lapkričio mėnesį Tarptautinis parodų biuras nuspręs, kur vyks „Expo 2017“. Dėl teisės ją surengti varžosi Lježas (Belgija) ir Astana (Kazachstanas). Dar po metų paaiškės ir „Expo 2020“ šeimininkai - ją pretenduoja surengti net penki pasaulio miestai: Dubajus (Jungtiniai Arabų Emyratai), Izmyras (Turkija), Jekaterinburgas (Rusija), San Paulas (Brazilija) ir Ajutaja (Tailandas).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų