REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

36 metų „Barcelona“ veteranas Šarūnas Jasikevičius atvyksta į Vilnių, kur pradėjo 1998-1999 metais pradėjo profesionalo karjerą. Ketvirtadienį „Lietuvos rytas“ susigrums su visuomet į titulą pretenduojančiu katalonų klubu, kurio marškinėlius šį sezoną vėl vilki Lietuvos rinktinės įžaidėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Dėmesį skirs visiems varžovams

„Džiaugiuosi, kad grįžtu į Vilnių – turėsiu galimybę nors trumpam pamatyti savo šeimą ir draugus, - euroleague.net kalbėjo Š. Jasikevičius. – Pagrindinis tikslas – laimėti ir tikiuosi, kad mes tai padarysime.“

REKLAMA

Lietuvos rinktinės ir „Barcelona“ įžaidėjas paminėjo, kad vilkėdamas kitų komandų marškinėlius gimtinėje lankėsi jau keletą kartų per savo karjerą: „Laukia sunkios rungtynės, kaip ir visos Eurolygoje išvykoje. Turėkite galvoje, kad dvikova vyks Lietuvoje, sausakimšoje arenoje, o atmosfera bus ten nuostabi.“

Krepšininkas teigė, kad tiesiog reikia gerai atlikti savo darbą. „Lietuvos ryto“ komandoje nėra žaidėjų, pelnančių po 20 taškų per rungtynes. Jie žaidžia komandinį krepšinį, atlieka daug perdavimų ir mums reikės skirti dėmesį visiems varžovams“, - sakė katalonų klubo legionierius.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus oro uoste šiandien duodamas interviu krepsinis.net Š. Jasikevičius pasakojo, kad „Barcelona“ atsinaujinusi, buvo nemažai traumuotų žaidėjų, kuriems reikia įsijungti į žaidimą: „Dėl to šiek tiek esame atsilikę, bet praėjusią savaitę laimėjome dvi rungtynes. Manau, kad geriname žaidimą.“

- Ar esate patenkintas savo vaidmeniu komandoje?

- Atvažiavau į naują komandą, todėl reikia laiko adaptuotis, susipažinti su sistema, kuri visiškai pasikeitė. Sezonas labai ilgas.

- Kokią įtaką „Lietuvos ryto“ žaidimui turės trenerių permainos?

- Niekada negali žinoti. Kartais žaidėjai būna pasimetę su nauju treneriu, kartais – pilni emocijų. Mums reikia į tai kreipti mažiau dėmesio. Turime koncentruotis ties savo problemomis ir bandyti laimėti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

- Dar prieš dvejus metus vilkėdamas „Lietuvos ryto“ aprangą Eurolygoje sensacingai patiesėte Barcelonos komandą.

- (Šypsosi.) Šitai man kaip tik dabar priminė ispanai. Labai geri prisiminimai. Gaila, bet dabar esu kitoje barikadų pusėje.

Iki baudos metimų rekordo – vienas metimas

Įdomu, kad Vilniuje Š. Jasikevičius gali įsirašyti savo vardą į Eurolygos rekordų knygą. Jam trūksta vieno baudos metimo iki 500 per visą karjerą Eurolygos varžybose. Jis taps šeštuoju žaidėju, pasiekusiu šią ribą. Pastarąją jau peržengė komandos draugas Juanas Carlosas Navarro, buvęs komandos draugas Nikola Vujčičius, Marcusas Brownas, Jaka Lakovičius ir Igoris Rakočevičius.

REKLAMA

Pirmose Eurolygos rungtynėse „Barcelona“ 72:60 namie įveikė Bambergo „Brose Baskets“ ekipą, o vilniečiai tuomet dar vedami trenerio Aleksandro Džikičiaus Maskvoje po atkaklios kovos 72:75 nusileido CSKA krepšininkams.

„Jei laimėtume rungtynes išvykoje, tai mums duotų gerą impulsą reguliariojo sezono pradžioje, - kalbėjo „Barcelona“ strategas Xavieras Pascualis. – Mums svarbu likti pergalių kelyje. Turint galvoje atmosferą Vilniuje ir „Lietuvos ryto“ potencialą, turime išlikti budrūs.“

Rungtynių „Lietuvos rytas“ – „Barcelona“ pradžia – ketvirtadienį „Siemens“ arenoje 19.30 val.

TAIP PAT SKAITYKITE:

R. Seibutis: dabar darbo etika geresnė, nei vadovaujant A. Džikičiui

D. Maskoliūnas sirgaliams: komandą reikia palaikyti ne tik tada, kai sekasi

Š. Jasikevičiaus šou: du tritaškiai per 5 sekundes

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų