REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketvirtadienį Vilniuje, Valdovų rūmų kiemelyje, rengiama į tarptautinę misiją Afganistane išvykstančios Lietuvos vadovaujamos Goro provincijos atkūrimo grupės šešioliktosios Lietuvos karių pamainos (PAG–16) išlydėtuvių ceremonija.

REKLAMA
REKLAMA

Lapkričio pradžioje į misiją išvykstančios pamainos pagrindą sudaro Krašto apsaugos savanorių pajėgų (KASP) Didžiosios Kovos apygardos 8–osios rinktinės kariai. Kita pamainos dalis sudaryta iš kitų kariuomenės dalinių karių – medikų, karo inžinierių, logistikos specialistų.

REKLAMA

PAG–16 pamaina buvo pradėta formuoti praėjusių metų rudenį, jos vadu paskirtas KASP 8–osios rinktinės vadas pulkininkas leitenantas Linas Kubilius.

Daugiau nei pusmetį vykusio pasirengimo metu kariai tobulino individualius ir kolektyvinius, kovinio šaudymo, kitus įgūdžius.

Kartu su PAG–16 į Afganistaną išvyksta ir Karinių patarėjų bei Operacijų koordinavimo centro patarėjų grupės, Afganistane tiesiogiai bendradarbiausiančios su Afganistano nacionalinių saugumo pajėgų pareigūnais. Tarp išlydimų karių – ir Tarptautinių saugumo paramos pajėgų Vakarų regiono, kuriam priklauso Lietuvos vadovaujama PAG, vadavietėje tarnausiantis Lietuvos karininkas.

REKLAMA
REKLAMA

PAG–16 – priešpaskutinė Lietuvos karių pamaina, tarnausianti Goro provincijoje. Vyriausybei priėmus sprendimą iki 2013 m. pabaigos išvesti iš Goro provincijos Lietuvos karius, šią misiją užbaigs pasirengimą jau pradėjusi septynioliktoji Lietuvos karių pamaina.

Goro provincijos atkūrimo grupės stovykloje Čagčarane kartu su Lietuvos kariais ir civiliais tarnauja ir dirba Gruzijos, Japonijos, JAV, Lenkijos, Suomijos, Čekijos, Ukrainos, Kroatijos ir Bulgarijos atstovai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų