REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva užgniaužusi kvapą laukia antrojo Seimo turo rezultatų, tuo tarpu politikai tęsia kovą dėl rinkėjų balsų.

Lietuva užgniaužusi kvapą laukia antrojo Seimo turo rezultatų, tuo tarpu politikai tęsia kovą dėl rinkėjų balsų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Šiandien „Lietuvos radijo“ laidoje apsilankė Darbo partijos (DP), Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) ir partijos Tvarka ir teisingumas (TT) atstovai – Vytautas Gapšys, Algirdas Butkevičius ir Rolandas Paksas. Šių partijų vadovybė jau sutarė dėl būsimos valdančiosios koalicijos formavimo. Politikai aptarė opias Lietuvos problemas.

REKLAMA

Tuo tarpu viešojoje erdvėje aktyviai diskutuojama apie tai, kaip šioms trims partijoms pavyks suderinti skirtingas pozicijas, kurios skiriasi pakankamai svarbių dalykų atžvilgiu.

Vienas svarbiausių dalykų – Visagino atominės elektrinės (AE) statybos, kurioms piliečiai per referendumą pasakė „NE“.

Kyla abejonių, kad Algirdas Butkevičius, kurio vadovaujama partija labiausiai priešinosi Visagino AE statyboms, išliks principinga. Pats LSDP lyderis tikina, kad jis nėra prieš atominės energetikos tęstinumą, tačiau yra konkrečiai Visagino AE statybų priešininkas.

REKLAMA
REKLAMA

V. Gapšys teigia, kad AE kaip ir bet kuris kitas objektas turi būti naudinga visuomenei. Pasak jo, tik pamačius, kiek šios statybos kainuos ir ar galima bus prisijungti prie vakarų energetinės sistemos, bus galima ir kalbėtis, juk toks projektas per vieną dieną neatsiranda. DP ragina sugrįžti Seime prie šio įstatymo projekto, kai jis bus aiškesnis.

R. Paksas šiuo klausimu ne itin iškalbingas. Jo manymu, sekmadienį buvo išreikšta pilietinė nuomonė, kas yra pagrindinis dalykas. „Tauta yra prieš atominę elektrinę ir ši nuomonė yra šventa“, - pabrėžė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Politologo Alvido Lukošaičio nuomone, dar anksti apskritai kalbėti apie tai, ar pavyks šioms trims partijoms suderinti savo kertines pozicijas. „Apskritai ir kampuotai yra taip – šiandien yra daug nežinomųjų, kuriuos išryškins po rinkimų antrojo turo dauguma, lyderiai, svarbiausia – prezidentė. Nuo to apskritimo bus konkrečiai ir kampuotai“, - naujienų portalui Balsas.lt vaizdingai situaciją nupasakojo jis.

Anot A. Lukošaičio, Visagino AE klausimas – yra vienas rimčiausių, aštriausių, žiūrint į šių partijų programas  ir laikysenas.

REKLAMA

Šiam kertiniam klausimui apibūdinti jis pavartojo terminą „takoskyros tarp partijų“.

„Ar takoskyra taps praraja, ar bus nutiesti tiltukai, šiandien anksti komentuoti, bus pats laikas komentuoti, kai žinosime labai aiškią, išryškinta ir koncentruotą prezidentės poziciją paskutiniais metais. Šių dienų epochoje į prezidentės poziciją partijos yra labai linkusios reaguoti, tada viskas ir paaiškės“, - prognozavo politologas.

A. Lukošaitis pabrėžė, kad šis klausimas yra pakankamai subtilus ir jautrus, galbūt net gi stipriai problemiškas ar tragiškas, kadangi bus įvairių šios problemos interpretacijų, kurios apibrėš tam tikrą santykį ir su rinkėjų išreikšta valia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų