REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu ruošiatės keliauti po Europą ir norite patirti neeilinių pojūčių, siūlome aplankyti keletą pilių, kuriose vaidenasi:

REKLAMA
REKLAMA

1. Leap Pilis, Airija

Leap Pilis Airijoje laikoma viena iš Europos pilių, kurioje vaidenasi dažniausiai, ir kurios istorija paženklinta kraujo bei siaubo pėdsakais. Legenda pasakoja, kad šioje pilyje brolis yra nužudęs savo brolį kunigą, šeimos narių akivaizdoje. Anksčiau pilis buvo žinoma kaip „Kruvinoji Koplyčia“ (angl. Bloody Chapel). Pasakojama, kad pilies požemiuose yra įrengtas kalėjimas su aštriais smaigaliais, ant kurių būdavo numetami kaliniai.

REKLAMA

Leap Pilis, Airija (nuotr. Gamintojo)Leap Pilis, Airija (nuotr. Gamintojo)

2. Moosham Pilis, Austrija

Ši šiurpą kelianti pilis dar žinoma kaip Raganų Pilis (angl. Witches Castle), kadangi joje Austrijos dvasininkai rengdavo kruvinus raganų ir raganių teismus. Ši pilis savo siaubu ir vaiduokliais nukonkuravo net raganių miestu vadinamą Salemo miestelį, Masačiusetse. Begalės moterų Moosham pilyje buvo kankinamos, kad prisipažintų pasirašiusios sutartį su velniu, o vėliau nužudomos arba įkalinamos požemiuose.

REKLAMA
REKLAMA

Moosham Pilis, Austrija (nuotr. Gamintojo)Moosham Pilis, Austrija (nuotr. Gamintojo)

3. Dragsholmo Pilis, Danija

Dragsholmo pilis Danijoje šiandien paversta viešbučiu, tačiau ten dar „gyvena“ senieji pilies šeimininkai. Vienas iš vaiduoklių – Pilkoji Ledi, kurią žmonės laiko geruoju vaiduokliu, ir, sakoma, kad ji dažnai jiems pasirodanti. Dar vienas vaiduoklis - Baltoji Ledi. Tai moters skeletas, vilkintis baltą suknelę. Manoma, jog tai buvo kilminga moteris, kuri prasidėjo su nekilmingu vyru, ir dėl to savo tėvo buvo įkalinta pilyje. Jos palaikai, užmūryti sienoje, buvo rasti kone prieš XX a., apie 1930-uosius metus, renovuojant pilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Dragsholmo Pilis, Danija (nuotr. Gamintojo)Dragsholmo Pilis, Danija (nuotr. Gamintojo)

4. Edinburgo Pilis, Škotija

Škotija garsėja įvairiausiais pasakojimais ir legendomis apie vaiduoklius, tačiau labiausiai vaiduoklių apsėsta ant užgesusio vulkano uolienų stovinti 800 metų pilis. Šioje pilyje vaidenasi šimtai Prancūzijos belaisvių vėlių, tačiau garsiausi vaiduokliai yra begalvis būgnininkas ir dūdininkas. Sakoma, kad begalvis būgnininkas pasirodo tuomet, kai miestui gresia pavojus, o dūdininko, kadaise paklydusio pilies požemiuose, vėlė po šiai dienai bastosi po pilį, nepailstamai grodama dūdele.

REKLAMA

Edinburgo Pilis, Škotija (nuotr. Gamintojo)Edinburgo Pilis, Škotija (nuotr. Gamintojo)

5. Vindzoro pilis, Anglija

Vindzoro rūmai – tai ne tik Anglijos karalių vasaros rezidencija, bet ir pilis, kurią nuolat lanko vaiduokliai. Manoma, jog šioje pilyje vaidenasi kelios vėlės. Žmonės teigė matę Henriko VIII vaiduoklį, vaikščiojantį koridoriais, tuo tarpu kiti girdėjo jo žingsnius ir skausmingas dejones. Lankytojai taip pat sakė matę juodai apsirengusią Karalienę Elizabeth prie Dean's Cloister ir karališkosios bibliotekos lango bei karaliaus Charles ir Anne Boleyn vaiduoklius.

Vindzoro pilis, Anglija (nuotr. Gamintojo)Vindzoro pilis, Anglija (nuotr. Gamintojo)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų