REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Mielieji, šiandien dalinamės šiltu ir jaukiu interviu su labai miela saldėsių deive Laura Donėle. Apie gyvenimą, saldumynus ir jaunavedžių svajones.

Mielieji, šiandien dalinamės šiltu ir jaukiu interviu su labai miela saldėsių deive Laura Donėle. Apie gyvenimą, saldumynus ir jaunavedžių svajones.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

1. Laura, kaip tu sugalvojai įkurti kepyklėlę? Nuo ko viskas prasidėjo? Kaip tau sekasi?

Ko gero, negalėčiau pasakyti, kad tiesiog ėmiau ir vieną gražią dieną sugalvojau atidaryti kepyklą. Iki šios minties (o gal net svajonės) buvo eita pamažu, apgalvotai, ruoštasi keletą metų. Kadangi augau tarp saldumynų, kone kasdien mačiau ir turėjau galimybę dalyvauti (aišku, ir smaguriauti) kepant tortus, man kepimas tapo neatsiejama kasdienybės dalimi. Pagrindiniai laisvalaikio skaitiniai būdavo susiję tik su konditerija, draugus irgi vaišindavau savo gamybos saldėsiais. Tad sąmoningai pomėgį paverčiau maloniu sielai darbu ir į jį kasdien keliauju su šypsena. Kasdien su komanda džiūgaujame sulaukę klientų padėkos laiškų už nuostabiai surengtą šventę, malonią saldžią staigmeną draugui.

REKLAMA

2. Kaip, tavo nuomone, turi atrodyti vestuvių desertų stalas?

Labiausiai už viską vertinu subtilumą ir kokybę bei šventės nuotaiką atitinkantį stilių. Labai svarbu tinkamai parinkti ir dekoro detales, nes desertų stalas, mano nuomone, turi būti skirtas ne tik skrandžiui, bet ir akims pamaloninti ir papuošti šventę. Geriau tegu svečiai turės galimybę paragauti po nedidelį gabalėlį įvairių kokybiškų, estetiškai pateiktų desertų, o ne žiūrėti į tris didelius nulaužytais „ragais“ šakočius, tetų suvežtus tarpusavyje nederančius tortus. Vestuvių desertai turėtų derėti ir prie šventės stilistikos, nuotaikos, sezono, aplinkos, kurioje švenčiama. Kaip kruopščiai žiūrima į aprangą, gėles, vestuvių dekorą, taip atidžiai turėtų būti parenkami ir dekoruojami desertai – tai jau užduotis kepėjams.

REKLAMA
REKLAMA

3. Kaip reikėtų rinktis saldumynus savo šventei? Po kiek vienam svečiui? Kiek rūšių?

Rinkintės tai, ką mėgstate Jūs ir kas dera prie Jūsų šventės. Tegul tai būna keletas skirtingų desertų, kad svečiams būtų galimybė pasirinkti – maži keksiukai, nedidelis tortukas, saldainiai, sausainiai. Jeigu pyragaičių, tortų ar rankų darbo saldainių visai nemėgstate, kodėl nepagaminus desertų stalo vien iš kokybiškų sūrių, išskirtinių specialiai priderintų džemų, naminės duonos? Kiekiai gali būti labai įvairūs, priklauso nuo kliento norų: ar norite, kad svečiai desertais pasimėgautų tik po santuokos ceremonijos bažnyčioje, ar desertų turėtų užtekti per visą šventinę vakarienę, o galbūt dalis desertų bus įteikiami kaip dovanėlės svečiams?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Kokie vestuvių torto skoniai populiariausi?

Labai daug lemia sezonas. Vasarą norisi lengvo, gaivaus skonio, tad naudojame daug šviežių uogų, lieso sūrio kremų. Šaltuoju metu norisi valgyti tai, kas tarsi sušildo, – riebesni kremai, šildantys prieskoniai, naminė apelsinais kvepianti karamelė, rankų darbo triufeliai.

5. Kokias tendencijas pastebi kitų metų vestuvėms? Kaip kis desertų stalas? Keksiukai, macaroonsai, tortai... Gal rasis kas nors naujo?

Ir toliau aiškus klientų noras – kokybė. Tad ir toliau ruošime desertus iš natūralių sezoninių produktų. Taip pat gaminami labai universalūs desertai – ne tik kaip desertas po pagrindinio patiekalo, juk tai gali būti ir kvietimo į vestuves dalis, ir saldi padėka atvykusiems svečiams, ir atstoti stalo kortelę, žyminčią svečio vietą.

REKLAMA

6. Kiek maždaug kainuoja desertų stalas vestuvėms? Kokios tavo kainos?

Pirmiausia klientų visuomet klausiu, kokią pinigų sumą jie pasiruošę išleisti desertams. O tada jau sudarome saldumynų meniu, atitinkantį numatytą biudžetą. Tik dar kartą pasikartosiu: į stilizuotą desertų stalą reikėtų žiūrėti ne tik kaip į maistą, bet ir kaip į šventės dekoro elementą.

7. Linkėjimas jaunavedžiams. Ko saldaus palinkėtum?

Nuoširdžiai linkiu, kad tas malonus saldumas, lydėjęs vestuvių dieną, nedingtų ir po keliolikos metų – visomis prasmėmis. Mylėkite, vertinkite tai, ką turite, o kartais užsukite pas Tuos Kepėjus suvalgyti Jūsų mėgstamo saldėsio :)

Visus kviečiame pasigrožėti Lauros kepiniais

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų