REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sujungus jaunimo energiją ir vyresniosios kartos sukauptą gyvenimišką patirtį galima įgyvendinti daug gražių projektų, juk visas kartas vienija bendras tikslas - kurti tokią visuomenę ir valstybę, kurioje būtų gera gyventi visiems, minint Kartų savanorystės dieną pabrėžė socialinės apsaugos ir darbo ministras Donatas Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Lietuvos nacionalinėje filharmonijoje antradienį vykusiame iškilmingame iškilmingai Kartų savanorystės dienos minėjime įteikti socialinės apsaugos ir darbo ministro D. Jankausko apdovanojimai žmonėms, kurie savo ryškia visuomenine veikla skatina kartų solidarumą ir savanorišką veiklą, o senjorų organizacijų lyderiai pagerbti specialiais padėkos raštais.

REKLAMA

Šis Europos vyresnio amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metams paminėti skirtas renginys draugėn subūrė beveik pusę tūkstančio svečių iš visos Lietuvos. Jo metu vyko ir apskritojo stalo diskusija apie jaunosios ir vyresniosios kartų bendradarbiavimą, kur dalyvavo nevyriausybinių vyresnio amžiaus ir jaunimo organizacijų atstovai.

„Šie metai visoje Europoje paskelbti vyresnio amžiaus žmonių aktyvumo ir kartų solidarumo metais. Tai puiki paskata didinti kartų tarpusavio supratimą, pažinimą, stiprinti vyresnio amžiaus žmonių ir jaunimo organizacijų bendradarbiavimą. Manau, kad sujungus energiją, kuriai atstovauja jaunimas, ir gyvenimišką patirtį, kuri sukaupta vyresniosios kartos, galima įgyvendinti daug gražių projektų, tad to iš visos širdies ir linkiu. Juk visas kartas vienija bendras tikslas - kurti tokią visuomenę ir valstybę, kurioje būtų gera gyventi visiems“, - D. Jankauskas cituojamas Socialinės apsaugos ir darbo ministerijos pranešime.

REKLAMA
REKLAMA

Tarp apdovanotųjų - projekto „Misija Sibiras“ vadovas, labdaros ir paramos fondo „Jauniems“ direktorius Arnas Marcinkus, dr. prof. Viktorija Daujotytė-Pakerienė, etnomuzikologė dr. Loreta Sungailienė, rašytoja Vanda Juknaitė, asociacijos „Sportas visiems“ generalinis sekretorius Algimantas Juocevičius.

Pagyvenusių žmonių asociacijos vadovei Grasildai Zakarevičienei, pensininkų sąjungos „Bočiai“ vadovui Petrui Ruzgui, Politinių kalinių ir tremtinių sąjungos pirmininkui Povilui Jakučioniui, Medardo Čoboto trečiojo amžiaus universiteto rektorei Zitai Žebrauskienei įteikti ministro D. Jankausko padėkos raštai.

Kartų savanorystės dieną vainikavo Valstybinio Vilniaus kvarteto bei solisto Liudo Mikalausko koncertas „Maironio balsu“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų