REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Darbo kėdė – ne mažiau svarbus vadovo darbo įrankis nei kokybiškas rašiklis ar telefonas. Tai pretenzingas baldas, kuris turi būti patogus, funkcionalus bei patrauklus. Minint Tarptautinę Boso dieną, verta plačiau apžvelgti naujausias „boso kėdžių“ tendencijas.

Darbo kėdė – ne mažiau svarbus vadovo darbo įrankis nei kokybiškas rašiklis ar telefonas. Tai pretenzingas baldas, kuris turi būti patogus, funkcionalus bei patrauklus. Minint Tarptautinę Boso dieną, verta plačiau apžvelgti naujausias „boso kėdžių“ tendencijas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Nors anksčiau kompanijų vadovai Lietuvoje neretai rinkdavosi statusą atskleidžiančias kėdes, dabar prioritetą teikia vadovo išskirtinumo pernelyg nepabrėžiančioms ir to paties gamintojo, tik aukštesnės klasės arba kitos tekstūros kėdėms. Šiuo metu Lietuvos vadovai rodo didesnį dėmesį ne prabanga spindinčiam dizainui, bet funkcionalumui bei patogumui. Tačiau iš tikrųjų ne taip ir sudėtinga suderinti išskirtinį kėdės dizainą su jos funkcionalumu„, - sako baldų projektavimu ir gamyba užsiimančios „Ergolain“ įmonių grupės projektavimo vadovė Irmina Savickienė.

REKLAMA

Anot jos, nuolatinis stresas, įtempta darbotvarkė reikalauja patogios darbo erdvės. Ir nors biuro kėdė turi derėti prie interjero sprendimų, visgi svarbiausia – jos funkcionalumas bei patogumas.

„Dažnai brangios vadovų kėdės praranda kai kurias funkcijas dėl savo dizaino ypatumų. Ne viskas, kas yra gražu ir brangu, yra funkcionalu, todėl daug laiko kabinete praleidžiančiam vadovui neergonomiški sprendimai gali sukelti sveikatos sutrikimų. Tad renkantis vadovo kėdę, visų pirma, reikėtų atkreipti dėmesį į funkcijas ir specialisto konsultacijas“, - sako „Ergolain“ atstovė.

REKLAMA
REKLAMA

Ką turėtų rinktis nuo šiuolaikinių kėdžių tendencijų nenorintis atsilikti bosas? Pasak I. Savickienės, kėdė turi turėti kuo daugiau reguliavimo mechanizmų ir labai lengvai prisitaikyti prie sėdinčiojo. Svarbiausia – ergonomika.

„Ne naujiena, jog genialumas slypi paprastume – tai galioja ir renkantis kėdę. Danų 1960 m. išpopuliarintas minimalistinis dizainas vėl tendencingai kartojasi ir, panašu, jog dar 2-3 metus bus populiarus. Kalbant apie funkcionalumą, šiuolaikines kėdes galime vadinti sumaniosiomis: nors iš išorės jos gali atrodyti itin paprastos, bet integruoti mechanizmai joms leidžia idealiai prisitaikyti prie žmogaus kūno", - biuro kėdžių tendencijas apžvelgia I. Savickienė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kiekvienas bosas turi skirtingus reikalavimus savo kėdei, todėl „Ergolain“ sudarė skirtingų savo funkcijomis bei stilistika kėdžių penketuką:

1. Kėdė - „antroji oda". Ideali dermė atrodytų nesuderinamų kocepcijų: daugiau tvirtumo, bet mažiau konstrukcijų. Ši kėdė pasižymi ne tik funkcionalumu, bet taip pat išskirtiniu, konceptualiu dizainu ir ilgaamžiškumą garantuojančia kokybe. 5 vokiečių dizaineriai šio baldo dizainu siekė peržengti standartinės biuro kėdės rėmus. Kurdama šią vadovo kėdę, dizainerių komanda vadovavosi „antrosios odos" koncepcija – siekė, kad kėdė idealiai prisitaikytų prie žmogaus kūno.

REKLAMA

Kėdė - „antroji oda” (nuotr. Gamintojo)Kėdė - „antroji oda” (nuotr. Gamintojo)

Informacijos šaltinis: http://www.hermanmiller.com

2. Kėdė su atlošu galvai. Svarbiausias šios kėdės privalumas – išskirtinis patogumas. Specialiai prie žmogaus kūno prisitaikanti kėdės konstrukcija pasižymi itin aukštu atlošu, o komfortiška atrama galvai leidžia bent trumpam atsiplėšti nuo darbų ir pailsėti. Stilingas baldas, neabejotinai –  ryškus interjero akcentas, kuris suteiks žaismingumo netgi griežtai ofiso aplinkai.

 

Kėdė su atlošu galvai (nuotr. Gamintojo)Kėdė su atlošu galvai (nuotr. Gamintojo)

Informacijos šaltinis: www.savo.no

3. Paprasta ir estetiška kėdė. Ši stilinga kėdė išsiskiria paprasta, tačiau patogia konstrukcija. Estetiškas reguliuojamo aukščio baldas kuria tvirtumo įspūdį. Dėmesį patraukia minimalistinis dizainas – aliuminis/chromas puikiai „įrėmina" baltos odos kėdę bei suteikia baldui ilgaamžiškumo pojūtį.

REKLAMA

 

Paprasta ir estetiška kėdė (nuotr. Gamintojo)Paprasta ir estetiška kėdė (nuotr. Gamintojo)

Informacijos šaltinis: www.sitland.com

4. Ergonomiška ir stilinga kėdė. Tai ergonomiška ir savo dizainu akį traukianti boso kėdė. Nors svarbiausias šios kėdės privalumas – prisitaikymas prie žmogaus kūno, atlošo juosmens srities reguliavimas, tačiau ši kėdė patraukli ir savo išskirtiniu dizainu. Čia susilieja funkcionalumas ir modernus stilius, o skirtingų tekstūrų pasirinkimas suteikia vadovui kūrybos laisvę.

Ergonomiška ir stilinga kėdė (nuotr. Gamintojo)Ergonomiška ir stilinga kėdė (nuotr. Gamintojo)

Informacijos šaltinis: „Ergolain“

5. Kėdė „sostas“. Šis įspūdingas baldas labiau primena sostą nei įprastą vadovo kėdę. Preziciška italų dizainerių projektuota baltos odos kėdė dvelkia prabanga ir ilgaamžiškumu. Tai rankų darbo kūrinys, kuriame žavi odos, patvaraus bukmedžio bei kokybės dermė. Iki smulkmenų apgalvotas ir šios kėdės ergonomiškumas.

 

Kėdė Kėdė „sostas“ (nuotr. Gamintojo)

Informacijos šaltinis: www.poltronafrau.it

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų