REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

VRK pirmininkas Z. Vaigauskas informavo Seimo Pirmininkę, kad nemaža dalis nesklandumų dėl eilių balsuojant ar klaidų skaičiuojant rezultatus kilo ir todėl, kad šiais metais rinkimų komisijose dirba nemažai naujų žmonių, kurie neturi pakankamos darbo rinkimų metu patirties.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta: 15.18) Raseinių policija kol kas nepradeda tyrimo dėl su biuleteniais sulaikytų komisijos narių.

REKLAMA

Kaune Dainavos rinkimų apygardoje, kurioje pirmauja „Drąsos kelio“ kandidatas Saulius Stoma ir konservatorių atstovas Kazimieras Kuzminskas, vienoje iš apylinkių perskaičiuojami balsai.

Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) gavo penkis prašymus pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais kai kuriose rinkimų apygardose.

Tai antradienį po susitikimo su Seimo Pirmininke Irena Degutiene žurnalistams sakė VRK pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, tarp tų apygardų yra Naujosios Vilnios, Širvintų-Vilniaus.

Pasak Z. Vaigausko, pripažinti rinkimų rezultatus negaliojančiais prašoma dėl įvairių priežasčių, pavyzdžiui, dėl balsų pirkimo, politinės reklamos dalykų.

Seimo Pirmininkė Irena Degutienė mano, kad reikia tobulinti Seimo, Prezidento ir savivaldos rinkimų įstatymus ir sudaryti sąlygas kuo greičiau ištirti galimo rinkėjų papirkimo faktus.

„Popieriuje lyg viskas nustatyta tvarkingai, bet Vyriausioji rinkimų komisija (VRK) galimybių ištirti lyg ir neturi. Pasirodo, tai tiria ne VRK, o “nuleidžia„ pagal piliečių skundus apygardų rinkimų komisijoms“, - antradienį po susitikimo su VRK pirmininku Zenonu Vaigausku sakė I. Degutienė. Su VRK vadovu ji aiškinosi, kodėl per šiuos rinkimus buvo tiek nesklandumų, kodėl taip ilgai žmonės stovėjo eilėse prie balsadėžių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų