REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį Seimas balsuodamas antrą kartą pritarė Žimanto Pacevičiaus atleidimui iš Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) vadovo pareigų.

REKLAMA
REKLAMA

Slaptame balsavime už tai pasisakė 50 Seimo narių, 11 buvo prieš.

Ž. Pacevičiaus kadencija baigiasi šių metų spalio 17 dieną.

Rugsėjo 18 dieną Seimo nariai nepritarė Ž. Pacevičiaus atleidimui iš STT direktoriaus pareigų pasibaigus kadencijai, primena ELTA.

REKLAMA

„Gerbiamas direktorius yra viešai ir aiškiai išreiškęs savo poziciją - pabaigti tarnybą pasibaigus kadencijai“, - iš Seimo tribūnos antradienį sakė Prezidentės vyriausiasis patarėjas Jonas Markevičius.

Prezidentė D. Grybauskaitė spalio 10 dieną dar kartą pasirašė dekretą, kuriuo, pasibaigus kadencijai, paties STT vadovo prašymu, kreipiasi į Seimą dėl pritarimo atleisti iš STT direktoriaus pareigų.

STT vadovo postą norintis palikti Ž. Pacevičius Seimo tribūnoje yra sakęs, kad pats apsisprendė pakeisti darbą. „Tarnyba sudėtinga, sunki (...). Buvau apsisprendęs išeiti anksčiau, bet nutariau tęsti tarnybą iki šios kadencijos pabaigos. Pats esu apsisprendęs pakeisti darbą, gal kitoje tarnyboje“, - aiškino politikams Ž. Pacevičius, prašydamas pritarti jo atleidimui.

Ž. Pacevičius STT vadovo pareigas eina nuo 2007 m. spalio 17 d.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų