REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Kita svajonių komanda“ jau ketvirta savaitė išlieka vienu žiūrimiausių filmų Lietuvos kino teatruose. Filmo platintojai praneša, kad šią patriotinę JAV lietuvio Mariaus Markevičiaus juostą mokiniai ir studentai gali pamatyti išleisdami mažiau pinigų, nei kiti žiūrovai, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Gyvi pasakojimai iš įvykių liudininkų lūpų yra neįkainojama istorijos pamoka. Ji daug įdomesnė, nei gali perteikti istorijos vadovėlis“,- sako Algirdas Ramaška, vienas iš filmo platintojų, VšĮ „Kino pavasaris“ vykdantysis direktorius.

REKLAMA

Į kiekvieną Lietuvos kino teatrą atėjusi moksleivių ar studentų grupė iki 12 asmenų, bilietą į filmo dieninį seansą galės nusipirkti beveik perpus pigiau. Priklausomai nuo kino teatro, bilietas kainuos nuo 8 iki 11 litų, o moksleivių grupės vadovas filmą žiūrės nemokamai.

Atsiliepimai – tik teigiami

„Kita svajonių komanda“ jau tapo žiūrimiausia visų laikų dokumentine juosta. Filmas sulaukia gerų atsilepimų tiek žiniasklaidoje, tiek iš lūpų į lūpas. Filmo premjeroje prezidentas Valdas Adamkus pastebėjo: „Jeigu ne krepšinis, vargu, ar būtume taip nuskambėję per pasaulį. Jie tai padarė ne tik Barselonoje, tačiau ir sunkiaisiais laikais krepšinis išlaikė savo dvasingumą ir pasididžiavimo jausmą. Net ir okupacijos laikais“.

REKLAMA
REKLAMA

Per premjerą filmą mačiusi aktorė Nijolė Narmontaitė kalbėjo, jog be galo smagu, kad režisierius ėmėsi įamžinti krepšinio legendas, nes mums būdinga labai greitai viską užmiršti. „Filmas skirtas ne tik Lietuvai. Jis skirtas pasauliui, kuris net negali įsivaizduoti, kokiomis sąlygomis buvo skinamos pergalės. Žodis patriotiškas – labai skambus, paprastai vengiu jį vartoti, ar vartoju labai atsargiai. Bet, šiuo atveju, įvykiai kalba patys už save, todėl ir filmas gavosi patriotiškas“,- sakė aktorė.

Apie laisvės siekį

JAV lietuvio Mariaus Markevičiaus filmas „Kita svajonių komanda“ pasakoja apie Lietuvą Sovietų Sąjungoje, o tautos laisvės siekį perteikia per neeilinę krepšininkų istoriją. Arvydas Sabonis, Rimas Kurtinaitis, Valdemaras Chomičius, Šarūnas Marčiulionis bei kiti krepšininkai 1992 metais olimpiadoje pirmą kartą žaidė už nepriklausomą Lietuvą. Barselonos žaidynių krepšinio aikštelėje jiems teko stoti į kovą prieš buvusią engėją – Sovietų Sąjungą.

Nugalėtas priešininkas ir iškovoti bronzos medaliai tąkart mūsų krepšininkams ir visai šaliai tapo saldesni už auksą Filmas „Kita svajonių komanda“ rodomas Vilniaus, Kauno, Panevėžio, Klaipėdos, Šiaulių, Marijampolės ir Alytaus kino teatruose. Dokumentinė juosta šiuo metu taip pat pristatoma JAV kino teatruose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų