REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Švietimo ir mokslo ministerija susipažino su Valstybės kontrolės atlikto studijų programų rengimo audito išvadomis ir tikisi, kad Valstybės kontrolės pastabos taps svaria paskata siekti kuo aukštesnės studijų kokybės, stiprinti vidines aukštųjų mokyklų kokybės sistemas bei gerinti visuomenės informavimą apie studijų kokybę.

REKLAMA
REKLAMA

„Valstybės kontrolės įvykdytas studijų programų auditas – savalaikis, jo objektas – mums visiems rūpima studijų kokybė. Valstybės kontrolė nurodo vietas, į kurias turėtume koncentruoti dėmesį ir kurias nuolat pabrėžia Švietimo ir mokslo ministerija: tai perėjimas nuo išorinės kokybės kontrolės prie didesnės universitetų atsakomybes patiems prižiūrint ir užtikrinant studijų kokybę, aukštųjų mokyklų bendradarbiavimas su studentais bei socialiniais partneriais, visuomenės informavimas apie studijų programų kokybę. Valstybės kontrolė atkreipė dėmesį, kad reikia papildomos Švietimo ir mokslo ministerijos priežiūros, kuri įvertintų, ar ekspertų pateiktos rekomendacijos yra įgyvendinamos“, – sako švietimo ir mokslo viceministrė Nerija Putinaitė.

REKLAMA

Pavasarį pakoreguotas Mokslo ir studijų įstatymas sudaro sąlygas apibrėžti studijų kokybės priežiūros tvarką. Ši tvarka bus baigta rengti artimiausiu metu. Aukštosioms mokykloms bus teikiama daugiau konsultacijų ir kitos pagalbos gerinant studijų kokybę.

Švietimo ir mokslo ministerijos iniciatyva 25 aukštosios mokyklos – 9 universitetai ir 16 kolegijų – yra pradėjusios įgyvendinti ES struktūrinių fondų lėšomis finansuojamą programą „Vidinės studijų kokybės vadybos sistemos kūrimas (įsigijimas) ir įgyvendinimas (tobulinimas) arba vidinės studijų kokybės vadybos sistemos įgyvendinimas (tobulinimas)“. Šios programos tikslas – kurti modernią, atvirą ir nuoseklią studijų kokybės politiką, nuolat analizuoti studijų kokybę, aktyviai įtraukti  dėstytojus, studentus, darbdavius, socialinius partnerius į studijų  proceso organizavimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų