REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ministras Pirmininkas Andrius Kubilius pristatė Seimui nutarimo projektą, kuriuo siūloma atleisti Rytį Juozapavičių iš Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos nario (VTEK) pareigų pasibaigus jo kadencijai. Siūloma, kad nutarimas įsigaliotų nuo priėmimo.

REKLAMA
REKLAMA

R. Juozapavičius Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos paskirtas 2007 m. kovo 22 d.

Po pateikimo ir svarstymo nutarimo projektui pritarta bendru sutarimu. Sprendimas dėl R. Juozapavičiaus atleidimo bus priimtas slaptu balsavimu.

REKLAMA

VTEK sudaro 5 nariai. Po vieną VTEK narį Seimui teikia Respublikos Prezidentas, Seimo Pirmininkas, Ministras Pirmininkas, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas ir Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas. Seimo Pirmininkas VTEK nariu teikia skirti vieną iš Seimo frakcijų siūlomų kandidatų, Ministras Pirmininkas - vieną iš Vyriausybės siūlomų kandidatų, Lietuvos Aukščiausiojo Teismo pirmininkas - vieną iš Lietuvos teisininkų draugijos siūlomų kandidatų, Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentas - vieną iš šios asociacijos tarybos siūlomų kandidatų.

VTEK narys yra valstybės pareigūnas, Seimo skiriamas dirbti nuolatinį darbą VTEK. Šios komisijos nario kadencijos laikas - 5 metai. Tas pats asmuo VTEK nariu gali būti ne daugiau kaip dvi kadencijas iš eilės.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų