REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ketvirtus metus iš eilės Lietuvos miestuose vykdomos atrankos dalyvauti JAV ambasados ir Amerikos tarptautinio švietimo tarybų („American Councils for International Exchanges“),  remiamoje  kultūros, švietimo ir lyderystės mainų programoje – „ExCEL“.

REKLAMA
REKLAMA

Spalio 13 dieną pirmoji atranka vyko Vilniuje. Moksleivių atrankos taip pat bus vykdomos: spalio 20 d. Kaune, Jablonskio gimnazijoje, (Aušros g. 3), lapkričio 10 d. Šiauliuose, Didždvario gimnazijoje, (Vilniaus g. 188) ir lapkričio 11 d. Klaipėdoje, LCC universitete, (Kretingos g.36).

REKLAMA

Ši programa yra skirta visiems Lietuvos vidurinių mokyklų ir gimnazijų moksleiviams, gimusiems  1996 liepos 15 d. – 1998 liepos 15 dieną ir šiuo metu besimokantiems 9-oje klasėje. Net 10 atrinktų moksleivių turės unikalią galimybę metus gyventi amerikiečių šeimose ir 10-us mokslo metus  praleisti JAV mokyklose.

2010-ais metais „ExCEL“ programą iniciavo  neseniai kadenciją Lietuvoje baigusi JAV ambasadorė Anne E. Derse ir Amerikos tarptautinio švietimo tarybos, pirmaujanti ne pelno siekianti organizacija, turinti daugiau nei 30 metų švietimo ir akademinių mainų patirtį. 2011-2012- ais mokslo metais programoje dalyvavo šeši moksleiviai, šiuo metu JAV mokyklose mokosi 10 moksleivių iš Lietuvos. „ExCEL“ programoje dalyvauja moksleiviai ne tik iš didžiųjų miestų, bet iš mažesnių miestelių tokių kaip: Plungė, Velžys ir Šakiai.

„ExCEL“ programą administruoja Amerikos tarptautinio švietimo tarybos. Kiekvienais metais programa finansuojama privačiomis lėšomis. Programą remia tokios Lietuvos ir Amerikos įmonės kaip: „Strategic Staffing Solutions“,  „ThermoFisher Scientific",  „Western Union",  „TEO", „Omnitel", „CSC“,   taip pat privatūs asmenys – Amerikos lietuviai Dr. Johnas Prunskis, Monkutės Marks šeima, Audrey, Martin Gruss, Kazickų šeimos, Lietuvių fondai  bei JAV ambasada Vilniuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų