REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas Skirmantas Skrinskas ir Nacionalinės vežėjų automobiliais asociacijos „Linava“ prezidentas Algimantas Kondrusevičius pasirašė susitarimą, kuriuo asociacijai  perduoti 30 tūkst. atšvaitų.

REKLAMA
REKLAMA

Šias priemones vežėjų asociacijos autobusų vairuotojai platins reguliarių maršrutų autobusuose užmiesčio keliuose, atšvaitus įteiks išlipantiems iš mašinų keleiviams. Šiemet atšvaitų įvairovė bus dar didesnė: specialūs tvirtos medžiagos pirkinių maišeliai su šviesą atspindinčia juosta, ant viršutinių drabužių ir batų tvirtinami atšvaitai, bei vaikams skirta atšvaitų–žaisliukų serija, tvirtinama prie mokyklinių kuprinių bei drabužių.

REKLAMA

„Jau ne pirmus metus bendradarbiaujame su kelių direkcija ir tikimės, kad ir šiemet gausus atšvaitų skaičius padės išgelbėti ne vieną gyvybę“, – sako A. Kondrusevičius.

Pasak S. Skrinsko, rudens ir žiemos laikotarpiu naudoti atšvaitus ir kitas priemones su šviesą atspindinčiais elementais yra kaip niekada svarbu. Atšvaitas – paprasta, bet efektyvi priemonė, kuri tamsiame kelyje padeda būti saugiam. „Nors vyksta aktyvus švietėjiškas darbas su pėsčiaisiais, jie skatinami nešioti atšvaitus, ši problema tebelieka labai aktuali“, – teigia Lietuvos automobilių kelių direkcijos vadovas.

Pastaraisiais metais Lietuvoje jau daugiau pėsčiųjų, dviratininkų, vadeliotojų naudoja atšvaitus, tačiau nemaža dalis šių eismo dalyvių saugos priemonėms dar abejingi. Atšvaitai ir kitos priemonės su šviesą atspindinčiais elementais populiarėja pamažu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų