REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva jau išsirinko 73 naujojo Seimo narius. Tokius duomenis pirmadienio vidurdienį paskelbė Vyriausiosios rinkimų komisijos  (VRK) pirmininkas Zenonas Vaigauskas.

REKLAMA
REKLAMA

„Vienmandatėse rinkimų apygardose išrinkti trys Seimo nariai. Tai  Darbo partijos atstovė Virginija Baltraitienė Kėdainių rinkimų apygardoje, Leonardas Talmontas Vilniaus-Šalčininkų rinkimų  apygardoje (Lietuvos lenkų rinkimų akcija – red. past.),  Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius Vilkaviškio rinkimų apygardoje“, – paskelbė Z.Vaigauskas.

REKLAMA

Dar 68 rinkimų  apygardose spalio 28 dieną bus rengiamas pakartotinis balsavimas, dėl Seimo nario mandatų varžysis daugiausia balsų gavę kandidatai.

„Daugiamandatėje rinkimų apygardoje rezultatai apdoroti 96 proc. rinkimų apylinkių, išrinkta 70 Seimo narių. Visų jų reitingo balai yra suskaičiuoti“, – pridūrė Z. Vaigauskas.

VRK taip pat informavo, kad rinkimų barjerą įveikė 7 kandidatų sąrašai. Išankstiniais duomenimis Darbo partijai atitenka 17, LSDP – 16, TS-LKD  12, Lietuvos liberalų sąjūdžiui – 7, partijai „Drąsos kelias“ – 7 , partijai „Tvarka ir teisingumas“ – 6 , Lietuvos lenkų rinkimų akcijai – 5 mandatai.  Likusios partijos neįveikė rinkimų barjero.

REKLAMA
REKLAMA

Z. Vaigausko teigimu,  vakare tikimasi pateikti visuomenei  visus išankstinius rinkimų rezultatus. Tačiau pasikeitimai gali būti tik labai nežymūs – anot VRK vadovo „tik procento dalys“. Kandidatai, patenkantys į antrąjį rinkimų turą, prognozuoja Z. Vaigauskas, taip pat jau neturėtų keistis. „Kai kuriose rinkimų apygardose prie jų gali priartėti šiuo metu trečiose vietose esantys kandidatai“, – pridūrė jis.

Z. Vaigauskas aiškino, kad taip nutiko ir dėl to, kad iki vėlumos rinkimų apylinkėse buvo eilės, o kai kuriose rinkimų apylinkėse žmonės balsavo ir po 20 val.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Visiems, atvykusiems iki  20 val. buvo sudaryta galimybė pareikšti savo valią“, – pabrėžė VRK vadovas.  

Galutinius rinkimų rezultatus VRK turi patvirtinti iki spalio 21 dienos.  Apygardų rinkimų komisijos ir VRK iki to laiko turi išnagrinėti visus gautus skundus.

Z.Vaigausko teigimu, skundų yra gavusi ne tik VRK. Daugiau kaip 100 skundų yra gavusi policija. Pradėti keli ikiteisminiai tyrimai dėl galimo rinkėjų papirkimo.

„Taip pat yra skundų dėl politinės reklamos platinimo“, – pridūrė Z. Vaigauskas. Tačiau kol kas jis negalėjo pasakyti, ar tai galėtų turėti kokios nors įtakos rinkimų rezultatams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų