REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

BMW koncernui priklausantis „Mini“ automobilių gamintojas traukiasi iš Pasaulio ralio čempionato. Kaip skelbiama oficialiame kompanijos pranešime, tokios sprendimo priežastis yra itin sudėtinga ekonominė situacija. Su „Countryman“ krosoverio pagrindu parengtu bolidas oficialiose varžybose kompanija dalyvavo vieną su puse sezono.

REKLAMA
REKLAMA

Nors patys „Mini“ atstovai tokį trumpą savo pasirodymą vertina teigiamai, daug pergalių ralio trasose bavarų koncernui nepavyko pasiekti. Geriausias rezultatas buvo šių metų sausio mėnėsį Monte Karlo ralyje lenktynininko Dani Sordo užimta antroji vieta.

REKLAMA

„Mini John Cooper Works WRC“ (nuotr. newspress.co.uk)„Mini John Cooper Works WRC“ (nuotr. newspress.co.uk)

Nors kompanija pasitraukia iš Pasaulio ralio čempionato, oficialiai skelbiama, kad jų „John Cooper Works Countryman“ atitinka visus automobilių sporto federacijos FIA keliamos homologacijos reikalavimus. Tai reiškia, kad norintys ir turintys tam lėšų šiuo automobiliu aukščiausio lygio varžybose galės dalyvauti su privačiomis, gamintojo neremiamomis kompanijomis.

Kaip oficialiame pareiškime dėsto „Mini“ prekės ženklo vadovas dr. Kay Segleris, kompanija labai norėtų matyti savo automobilius nuolat važiuojančius Pasaulio ralio čempionate ir kitose varžybose. Taip pat jis padėkojo automobilį padėjusiai parengti „Prodrive“ kompanijai ir „WRC Team Mini“ komandai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų