REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiaurės Airijos didmiestis Belfastas nuo šiol turi naują ir įdomų turistų traukos objektą – šių metų kovo pabaigoje duris atvėrė didžiausias pasaulyje pagal „Titaniką“ pastatytas turizmo kompleksas. „Titanic Belfast“ projektas – vienas didžiausių, galbūt net pats didžiausias turizmo užmojis šiaurinėje Jungtinės Karalystės dalyje, tad jam įgyvendinti buvo pasitelkta rimta komanda. Pastato koncepcijos autoriai – „CivicArts“ architektų kompanija ir kūrėjas Ericas R. Kuhne, pagrindiniai konsultantai – „Todd Arhitects“ atstovai, o rūpintis inžineriniais sprendimais ir visu statybų procesu buvo patikėta „Harcourt Cosntructions“.

REKLAMA
REKLAMA

Belfasto „Titanikas“ (nuotr. Gamintojo)Belfasto „Titanikas“ (nuotr. Gamintojo)

Naujojo „Titanic Belfast“ komplekse, išdygusio Šiaurės Airijoje, žymiausio istorijoje laivo statybų vietoje, yra devynios interaktyvios galerijos, kuriose laivo, taip pat miesto, jo amatininkų, keleivių ir jį tyrinėjusių mokslininkų istorija pasakojama panaudojant vaizdus, garsus ir kvapus. Be to, naujajame centre bus rengiamos laikinosios parodos ir konferencijos.

REKLAMA

Belfasto „Titanikas“ (nuotr. Gamintojo)Belfasto „Titanikas“ (nuotr. Gamintojo)

„Titanic Belfast“ kompleksas – tik dalis grandiozinių miesto infrastruktūros planų, kurių tikslas – aplink naująjį pastatą sukurti XXI amžiaus Belfasto uostamiesčio centrą su gyvenamosiomis, verslo ir kultūrinėmis erdvėmis, taip pat parkais, sodais ir alėjomis. Tiek moderniu dizainu, tiek koncepcija „Titanic Belfast“ buvo suplanuotas kaip naujojo infrastruktūrinio miesto centro židinys, diktuojantis tendencijas ir sujungiantis visus planuojamus elementus. Nors darbai prasidėjo tik 2008-ųjų rugpjūtį, 14 000 kv. metrų dydžio pastatui, pasirengusiam kasmet priimti iki milijono lankytojų, baigti prireikė vos trejų metų – tiek, kiek kadaise truko „Titaniko“ statybos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų